Dana Michel: MERCURIAL GEORGE

Dana Michel:

Mercurial George

 

LA 29.10.2016 klo 19:30
SU 30.10.2016 klo 17:00*

Kanuti Gildi Saal

Pikk 20, Tallinna, Viro

 

 

HUOM! Esitykset Tallinnassa.

*Sunnuntaina 30.10.2016 festivaali järjestää yhteismatkan Helsingistä Tallinnaan. Lähtö Länsisatamasta klo 13:30, paluu klo 21:30.

Laivamatkan liput myynnissä verkkokaupassa.

 

 

 

 

Moving in November Festival meets NU Performance Festival 2016:

 

Dana Michel on omintakeinen esiintyjä, joka ei pelkää ottaa riskejä ja haastaa itseään. Hänen edellinen sooloteoksensa, identiteettiä ja stereotypioita dekonstruoinut Yellow Towel nähtiin Liikkeellä marraskuussa -festivaalilla 2014.

Nyt Dana Michel jatkaa siitä mihin edellisessä soolossaan jäi – omalla intuitiivisella ja kapinallisella tyylillään. Mercurial George on ravisuttava sooloteos, jossa horjuva ja ailahtelevainen keho etsii tasapainoa. Dana Michel venyttää aikaa minimalistisella ja dekonstruoidulla liikkeellään, toimien oman persoonansa arkeologina. Hänen kummallinen ja ajoittain koominen universuminsa kylpee lapsuuden viattomuudessa ja pyhän mysteerissä.

Teos nähdään Tallinnan Kanuti Gildi Saalissa, Liikkeellä marraskuussa festivaalin ja NU Performance Festivalin yhteisesityksenä.

 

”I only just got a bit of dirt under the nails with the last thing. Now wading through the hairy rubble of a preliminary anthropological dig. So much debris! I couldn’t have predicted how much debris there would be and how much work I had created for myself in waking this beast.” – Dana Michel.

 

 

Dana Michel on montrealilainen koreografi ja esiintyjä, joka siirtyi markkinointialalta ja kilpaurheilusta tanssin pariin 25-vuotiaana. Hän teki läpimurtonsa vuoden 2005 debyyttisoolollaan, ja jo seuraavana vuonna Kanadan päälehti The Globe and Mail nimesi hänet parhaimmaksi nousevaksi koreografiksi. Dana Michelin teoksia on esitetty laajasti Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa, ja niissä sulautuu yhteen koreografia, intuitiivinen improvisaatio ja performanssitaide.

 

 

MERCURIAL GEORGE

 

Konsepti ja esitys: Dana Michel

Valosuunnittelu ja tekninen johto: Karine Gauthier

Taiteelliset neuvonantajat: Martin Bélanger, Peter James, Mathieu Léger, Roscoe Michel, Yoan Sorin

Äänikonsultti: David Drury

Tuotanto: Dana Michel

Tuottaja: Marie-Andrée Gougeon for Daniel Léveillé Danse

Yhteistuotanto: Festival TransAmériques (Montreal), Tanz im August (Berlin), CDC Atelier de Paris-Carolyn Carlson (Paris), ImPulsTanz (Vienna), Chapter (Cardiff)

Residenssit: Usine C (Montreal), Dancemakers (Toronto), ImPulsTanz (Vienna), Actoral/La Friche Belle de Mai (Marseille), WOOP (Douamenez), CDC Atelier de Paris-Carolyn Carlson (Paris), M.A.I. (Montreal)

With the support of Conseil des Arts et des Lettres du Québec, Conseil des arts du Canada

 

Kantaesitys: 2.6.2016, Festival TransAmérique, Montréal (Canada)

Kesto: 60 min.

 

 

Kuva: Jocelyn Michel

 

 

 

 


Valokuvia saa käyttää teokseen tai Liikkeellä marraskuussa -festivaaliin liittyvään toimitukselliseen sisältöön liittyen. Kuvien muusta käytöstä pitää sopia oikeudenhaltijoiden kanssa erikseen. Valokuvaajan nimi on mainittava kuvan yhteydessä.

 

 

 

 

 

Esitys sisältyy Liikkeellä marraskuussa -festivaalipassiin.

 

OSTA FESTIVAALIPASSI 35 €

 

 

Yksittäisliput Kanuti Gildi Saalista 10 €.

 

Ennakkomyynti:

http://www.piletilevi.ee/fin/liput/teater/tants/nu-performance-festival-2016-dana-michel-mercurial-george-montreal-44956/