Dana Michel: MERCURIAL GEORGE

Dana Michel:

Mercurial George

 

LA 4.11.2017 klo 18:00

Stoa

Turunlinnantie 1, Helsinki

 

 

 

 

 

 

 

Dana Michel on omintakeinen esiintyjä, joka ei pelkää ottaa riskejä ja haastaa itseään. Nyt Dana Michel jatkaa siitä mihin edellisessä soolossaan jäi – omalla intuitiivisella ja kapinallisella tyylillään.

Mercurial George nähtiin Liikkeellä marraskuussa -festivaalin ja NU Performance Festivalin yhteisesityksenä Tallinnan Kanuti Gildi Saalissa vuonna 2016. Tänä syksynä teos rantautuu myös Helsinkiin. Michelin edellinen sooloteos, identiteettiä ja stereotypioita dekonstruoinut Yellow Towel nähtiin Liikkeellä marraskuussa -festivaalilla 2014.

Mercurial George on ravisuttava sooloteos, jossa horjuva ja ailahtelevainen keho etsii tasapainoa. Dana Michel venyttää aikaa minimalistisella ja dekonstruoidulla liikkeellään, toimien oman persoonansa arkeologina. Hänen kummallinen ja ajoittain koominen universuminsa kylpee lapsuuden viattomuudessa ja pyhän mysteerissä.

 

”I only just got a bit of dirt under the nails with the last thing. Now wading through the hairy rubble of a preliminary anthropological dig. So much debris! I couldn’t have predicted how much debris there would be and how much work I had created for myself in waking this beast.” – Dana Michel.

 

 

Dana Michel on montrealilainen koreografi ja esiintyjä, joka siirtyi markkinointialalta ja kilpaurheilusta tanssin pariin 25-vuotiaana. Hän teki läpimurtonsa vuoden 2005 debyyttisoolollaan, ja jo seuraavana vuonna Kanadan päälehti The Globe and Mail nimesi hänet parhaimmaksi nousevaksi koreografiksi. Dana Michelin teoksia on esitetty laajasti Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa, ja niissä sulautuu yhteen koreografia, intuitiivinen improvisaatio ja performanssitaide.

Dana Michelille myönnettiin arvostettu tanssin Hopeinen Leijona -palkinto vuoden 2017 Venetsian biennaalissa.

 

 

MERCURIAL GEORGE

 

Konsepti ja esitys: Dana Michel

Valosuunnittelu ja tekninen johto: Karine Gauthier

Taiteelliset neuvonantajat: Martin Bélanger, Peter James, Mathieu Léger, Roscoe Michel, Yoan Sorin

Äänikonsultti: David Drury

Tuotanto: Dana Michel ja Daniel Léveillé Danse

Tuottaja: Marie-Andrée Gougeon for Daniel Léveillé Danse

Yhteistuotanto: Festival TransAmériques (Montreal), Tanz im August (Berlin), CDC Atelier de Paris-Carolyn Carlson (Paris), ImPulsTanz (Vienna), Chapter (Cardiff)

Residenssit: Usine C (Montreal), Dancemakers (Toronto), ImPulsTanz (Vienna), Actoral/La Friche Belle de Mai (Marseille), WOOP (Douamenez), CDC Atelier de Paris-Carolyn Carlson (Paris), M.A.I. (Montréal)

With the support of Conseil des Arts et des Lettres du Québec, Conseil des arts du Canada

Dana Michel receives administrative/development support from Daniel Léveillé Danse company (Montreal, Canada) as part of its sponsorship project.

 

Kantaesitys: 2.6.2016, Festival TransAmérique, Montréal (Canada)

Kesto: 60 min.

 

Kuva: Jocelyn Michel

 

 

 

 


Valokuvia saa käyttää teokseen tai Liikkeellä marraskuussa -festivaaliin liittyvään toimitukselliseen sisältöön liittyen. Kuvien muusta käytöstä pitää sopia oikeudenhaltijoiden kanssa erikseen. Valokuvaajan nimi on mainittava kuvan yhteydessä.

 

 

Yksittäisliput 25/15 € Lippupisteestä ja ovelta, jos tilaa on.

 

Esitys sisältyy Liikkeellä marraskuussa -festivaalipassiin.

 

FESTIVAALIPASSIT LOPPUUNMYYTY