Jefta van Dinther: DARK FIELD ANALYSIS

Jefta van Dinther:

Dark Field Analysis

 

PE 3.11.2017 klo 18:00
LA 4.11.2017 klo 15:00
SU 5.11.2017 klo 15:00

Kiasma-teatteri

Mannerheiminaukio 2, Helsinki

 

 

 

Jefta van Dinther on ruotsalaissyntyinen koreografi ja tanssija, joka työskentelee sekä Tukholmassa että Berliinissä. Hänen työlleen on leimallista vahva fyysisyys ja tutkimuksellinen ote liikkeeseen.

Kiasma-teatterissa nähdään Jefta van Dintherin uusi teos Dark Field Analysis osana Liikkeellä marraskuussa -nykytanssifestivaalin ohjelmaa. Teoksessa van Dinther jatkaa pitkäaikaista yhteistyötään äänisuunnittelija David Kiersin ja valosuunnittelija Minna Tiikkaisen kanssa. Työryhmän aiemmat yhteisteokset As It Empties Out (2014) ja GRIND (2011) on myös esitetty Helsingissä.

Dark Field Analysis tuo esiin elossa olemisen intensiteettiä asettamalla ihmisen rinnakkain muiden elämänmuotojen kanssa. Orgaaninen ja synteettinen, ihminen ja eläin, aineellisuus ja eteerisyys sekoittuvat toisiinsa. Kahden alastoman miehen välille syntyvän keskustelun punaisena lankana on virtaava veri. Dark Field Analysis, tumman kentän analyysi, on saanut nimensä vaihtoehtolääketieteen haarasta, jossa käänteismikroskopialla diagnosoidaan verestä lähtöisin olevia kehollisia olotiloja. Kahden miehen keskustelu ei kuitenkaan rajoitu vain lääketieteeseen. Veri toimii teoksessa analogiana sisään- ja ulospäin katsomiselle: oman itsen analysoinnille ja sen ylitse näkemiselle.

 

DARK FIELD ANALYSIS

 

Koreografia ja ohjaus: Jefta van Dinther

Yhteistyössä esiintyjien kanssa: Juan Pablo Cámara ja Roger Reyner Sala

Valosuunnittelu: Minna Tiikkainen

Äänisuunnittelu: David Kiers

Lavastus: Cristina Nyffeler

Teksti: Jefta van Dinther, Juan Pablo Camara, Roger Reyner Sala

Koreografin assistentti: Thiago Granato

Taiteellinen neuvonantaja: Gabriel Smeets, Felix Bethge

Tekninen koordinointi: Bennert Vancottem

Valokuvaus: Max Stürmer

AD: Martin Falck

 

Ensi-ilta: 24.8.2017, Tanz im August, Berliini

Kesto: 1 tunti

 

Kuva: Ben Mergelsberg

 

 

 


Valokuvia saa käyttää teokseen tai Liikkeellä marraskuussa -festivaaliin liittyvään toimitukselliseen sisältöön liittyen. Kuvien muusta käytöstä pitää sopia oikeudenhaltijoiden kanssa erikseen. Valokuvaajan nimi on mainittava kuvan yhteydessä.

 

 

 

 

Yksittäisliput 25/15 € Holvista tai ovelta, jos tilaa on.

 

Esitys sisältyy Liikkeellä marraskuussa -festivaalipassiin.

 

FESTIVAALIPASSIT LOPPUUNMYYTY