Ola Maciejewska: BOMBYX MORI

 

Ola Maciejewska:

Bombyx Mori

 

TI 7.11.2017 klo 19:00

Stoa

Turunlinnantie 1, Helsinki

 

 

 

 

 

 

 

BOMBYX MORI on koreografi Ola Maciejewskan teos kolmelle tanssijalle, joka on saanut innoituksensa Loie Fullerin (1862-1928) työstä. Fuller oli ensimmäisiä tanssitaiteilijoita, joille liike ei ollut vain kehon toimintaa vaan liikkuvan kehon ja materian, valon tai äänen vuorovaikutusta. Maciejewska ei kuitenkaan jäljittele Fullerin kuuluisan serpentiinitanssin hypnoottisia pyörteitä, vaan tutkii kehon ja artefaktin välistä suhdetta.

Teoksen dramaturgia paljastaa muotoja, muodonmuutoksia ja energisoituneen aineen purkauksia, mutta samalla vastustaa näiden lukemista yksinkertaisina viitteinä. Binääriset jaot ruumiin ja esineen, fyysisen ja ei-fyysisen, elollisen ja elottoman välillä katoavat. Kuten silkkiperhonen, bombyx mori, joka elää muodonmuutoksessa, myös tämä teos paljastaa asioiden hybridin luonteen.

 

BOMBYX MORI

 

Konsepti: Ola Maciejewska

Esitys: Maciej Sado, Keyna Nara ja Ola Maciejewska

Äänisuunnittelu: Alberto Novello

Valosuunnittelu: Rima Ben Brahim

Puvustus: Valentine Solé ja Jolanta Maciejewska

Tuotanto: Élodie Perrin

Valo- ja ääniapu: Thomas Laigle

Tukija: Hermès Foundation within the framework of the programme New Settings.

Yhteistuotanto: Ménagerie de verre – Paris (FR), Productiehuis Rotterdam (NL), Veem House for Performance (NL), LE CN D un centre d’art pour la danse (FR), Centre chorégraphique national de Caen en Normandie in the frame of « Artiste associé » program.

Tukijat: Vivarium Studio, Nanterre-Amandiers – Centre Dramatique National sekä ICK Amsterdam, Judith Schoneveld, Nienke Scholts.

 

Kesto: 1 tunti

 

Kuva: Martin Argyroglo

 

 


Valokuvia saa käyttää teokseen tai Liikkeellä marraskuussa -festivaaliin liittyvään toimitukselliseen sisältöön liittyen. Kuvien muusta käytöstä pitää sopia oikeudenhaltijoiden kanssa erikseen. Valokuvaajan nimi on mainittava kuvan yhteydessä.

 

 

Yksittäisliput 25/15 € Lippupisteestä tai ovelta, jos tilaa on.

 

Esitys sisältyy Liikkeellä marraskuussa -festivaalipassiin.

 

FESTIVAALIPASSIT LOPPUUNMYYTY