Sonja Jokiniemi: BLAB

Sonja Jokiniemi:

Blab

 

PE 3.11.2017 klo 20:00 (ensi-ilta)
SU 5.11.2017 klo 15:00 *
TI 7.11.2017 klo 19:00
KE 8.11.2017 klo 19:00 **
PE 10.11.2017 klo 19:00
LA 11.11.2017 klo 19:00

Zodiak – Uuden tanssin keskus

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, Helsinki

 

 

 

 

* Sunnuntaina 5.11. Zodiak järjestää teosalustuksen ennen esitystä klo 14:15-14:45.

** Keskiviikkona 8.11. Zodiak järjestää taiteilijatapaamisen esityksen jälkeen.

 

Sonja Jokiniemen uusi teos rakentuu kielellisen konseptin ”blabbing” (suom. lörpöttely, höläyttely) ympärille. Kyseessä on puheen assosiatiivinen, potentiaalisesti järjetön, ajoittain spontaani, möykkyinen, ei-tietävä muoto.

Jokiniemi jatkaa teoksen myötä tutkimustaan ympäröivän maailman kaoottisuuden kokemuksen ja merkitysten luomisen parissa. Teoksen mieli rakentuu kielellisen määrittelemättömyyden, aistien, halujen ja refleksien pohjalta, joissa inhimillinen on osa ei-inhimillistä. Erilaiset ruumiit löytävät toisensa jatkeina, kehitelminä ja rinnakkaisliittyminä. Teoksen olemus muotoutuu näiden elementtien yhteistyöstä ja välisyyksistä.

Blab on hybridi, jossa maalaus, veistos ja koreografia kohtaavat. Se pyrkii pois kategorioiden ja tietäväisyyden maailmasta, kohti tuntematonta: kohti ihmisen ja esineen yhdistelmiä, halujen kuvia ja rituaaleja. Tuntematon näyttäytyy muuntautuvan veistoksen muodossa, jonka olemus kartoittaa alitajuisen maaston.

 

BLAB

 

Konsepti, koreografia, ja visualisointi: Sonja Jokiniemi

Esiintyjät: Ivo Serra, Mira Kautto, Sara Gurevitsch

Valosuunnittelu: Heikki Paasonen

Tuottaja: Riikka Thitz

Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Liikkeellä marraskuussa -festivaali, ITAK Itä-Suomen tanssin aluekeskus, Veem House for Performance

Residenssituki: Arsenic Theatre, ITAK Itä-Suomen tanssin aluekeskus, ImPulsTanz – Vienna International Dance Festival, Pianofabriek Kunstenwerkplaats, STUK – House for Dance, Image & Sound, wpZimmer

Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Samuel Huberin Taidesäätiö

 

Kantaesitysteos

Kesto n. 75 min

 

Kuva: Tomas Uyttendaele

 

 

 


Valokuvia saa käyttää teokseen tai Liikkeellä marraskuussa -festivaaliin liittyvään toimitukselliseen sisältöön liittyen. Kuvien muusta käytöstä pitää sopia oikeudenhaltijoiden kanssa erikseen. Valokuvaajan nimi on mainittava kuvan yhteydessä.

 

Esitys sisältyy Liikkeellä marraskuussa -festivaalipassiin.

 

OSTA FESTIVAALIPASSI 35 €

 

Yksittäisliput 25/15 € ovelta, jos tilaa on.

Ennakkomyynti Tiketistä.