52 Portraits on digitaalinen projekti, jonka tekijöinä ovat koreografi Jonathan Burrows, säveltäjä Matteo Fargion ja videokuvaaja Hugo Glendinning. Projektissa julkaistiin vuoden 2016 jokaisena maanantaina lyhyt liikkeellinen muotokuva tanssijasta tai esiintyjästä.

Muotokuvien 52 kohdetta löytyivät Lontoon sykkivästä tanssimaailmasta sekä vuoden mittaan Sadler’s Wells -teatterissa vierailleista ryhmistä. Jokainen muotokuva on erittäin henkilökohtainen tanssi, joka esitetään pöydän ääressä istuen. Säestyksenä on kunkin muotokuvattavan omaelämäkerta Matteon laulamana, henkilön itse valitsemaan melodiaan perustuen. Muotokuvien henkilöt edustavat eri ikäryhmiä, tanssityylejä ja kulttuuritaustoja, ja mukana on sekä tunnettuja esiintyjiä että nuorempia tanssitaiteilijoita.

52 Portraits on jatkoa Burrowsin ja Fargionin palkitulle teokselle The Elders Project, joka valmistui Sadler’s Wellsin Elixir Festivalille vuonna 2014. Kuten The Elders Project, myös tämä teos on eeppinen rakkauslaulu tanssitaiteelle. 52 Portraits tuo esiin tanssijoiden elämäntarinoita, ajatuksia ja vaikeuksia ennennäkemättömän voimakkaalla, yllättävällä ja koskettavalla tavalla.

Jonathan Burrows, Matteo Fargion, Hugo Glendinning

Koreografi Jonathan Burrows on työskennellyt säveltäjä Matteo Fargionin kanssa yli 25 vuotta ja luonut ympäri maailmaa nähtyjä teoksia. Yhteistuottajina ovat toimineet Kaaitheater, PACT Zollverein, Sadler’s Wells ja BIT Teatergarasjen. Tällä hetkellä duo toimii Nightingale-teatterin residenssitaiteilijoina Brightonissa. Burrows opettaa säännöllisesti Brysselin P.A.R.T.S:issa ja on toiminut vierailevana luennoitsijana mm. Berliinin, Gentin, Giessenin, Hampurin ja Lontoon yliopistoissa.

Matteo Fargion on säveltäjä, esiintyjä ja opettaja. Hän opiskeli Kevin Volansin ja Howard Skemptonin johdolla, ja maineikkaat esiintyjät ovat esittäneet hänen musiikkiaan eri puolilla maailmaa. Matteo on työskennellyt tanssin ja teatterin parissa lukuisia vuosia. Jonathan Burrowsin lisäksi yhteistyökumppaneihin ovat lukeutuneet mm. Siobhan Davies ja Thomas Ostermeier.

Hugo Glendinning on työskennellyt valokuvaajana ja elokuvantekijänä miltei kolme vuosikymmentä, niin taidetuotannoissa, esitysdokumentoinnissa kuin muotokuvien parissa. Hän on tehnyt yhteistyötä monien nimekkäiden teattereiden ja tanssiryhmien kanssa Britanniassa. Monivuotisiin yhteistyökumppaneihin lukeutuvat mm. Tim Etchells ja Forced Entertainment -teatteriryhmä.

Lue lisää 52 Portraits -projektin kotisivuilta.

Media

52 Portraits: a year of solos capturing dancers’ fears and freedom (The Guardian, 9.8.2016)
At 52 Portraits, the Stories Behind the Dancers (The New York Times, 24.8.2016)
Jonathan Burrows, Matteo Fargion & Hugo Glendinning – 52 Portraits (DanceTabs, 30.1.2017)