Fabou tulee uniini. Oven taakse käytävälle nukkuessani. Suudellessani. Fabou on lintu, sammal, tanssi, visio tulevaisuudesta, painajainen, unelma, se on työmetodi, peikko, tarinankertoja ja rinnakkainen todellisuus. 

–´ 

Ella Skoikan ja työryhmän Poet in my – my life as Fabou on esitys, joka hämärtää livekeikan ja tanssiteoksen rajoja. Esityksessä intiimin elämän tunteet, ekologinen suru ja villit haaveet kohtaavat mielikuvien leikissä. Esitys on samanaikainen purkaus, unelma, itku ja kurkotus erilaisiin yhteyksiin. 

Poet in my – My Life as Fabou sai ensi-iltansa Kutomossa (Turussa) vuonna 2022 Ehkä-tuotannon XS –Uuden tanssin ja esitystaiteen festivaaleilla. 

 

Ella Skoikka on Helsingissä asuva tanssi-, esitys- ja äänitaiteilija. Taiteessa hän työskentelee erityisesti ruumiillisuuden, äänen ja kirjoittamisen parissa. Hän on työskennellyt erilaisissa projekteissa tanssin, kuvataiteen ja musiikin konteksteissa. Hän on kiinnostunut taiteen herkistävästä, hersyvästä, ehdottavasta ja yhteyttä luovasta voimasta, joka liikuttaa ruumista ja maailmaa.

Kaisa Rajahalme on esitystaiteilija ja skenografi (TaM), jota kiinnostaa tällä hetkellä kehon ja tilan suhde. Kuinka kehot luovat tilaa ja kuinka voisimme luoda turvallisempia, inklusiivisempia tiloja? Skenografina hänen tavoitteenaan on tilallinen nautinto. Hän etsii tilan ja toiminnan risteyksiä, hienovaraisuuden ja loiston reunoja, ekologisia ratkaisuja sekä suhdetta runsauden ja yksinkertaisuuden välillä. Rajahalme työskentelee pääasiassa tanssin ja teatterin nykyesityksissä. 

Karin Mäkiranta on äänitaiteilija, joka lähestyy säveltämistä hienovaraisten äänimaisemien kautta. Mäkiranta tunnetaan työstään Karina- ja Babel-yhtyeissä sekä alter-ego-sooloprojektistaan Ada Aik. Häntä kiehtovat musiikin ohimenevyys ja laajat dynamiikat. Jatkuvasti uusia musiikillisia tuulia etsivä Mäkiranta säveltää ja tuottaa musiikkia pääosin studiossaan Helsingissä. 

Irene Lehtonen on freelance-valosuunnittelija, joka työskentelee esittävän taiteen parissa Turussa. Hänen työhistoriansa sisältää yli kymmenen vuoden ajalta monipuolisia esityksiä ja kiertueita teatteri- ja nykytanssiryhmien kanssa Suomessa ja ulkomailla. 

Tuuli Vahtola on Helsingissä asuva tanssi- ja esitystaiteilija, joka työskentelee niin yksin kuin ryhmissä erilaisissa rooleissa: esiintyjänä, koreografina ja dramaturgisena keskusteluapuna. Vahtolaa kiehtovat kysymykset läheisyydestä ja kosketuksesta, hajallisista tiloista sekä logiikasta ja jäljestä, joita esitykset mahdollisesti synnyttävät. Vahtola on valmistunut DOCH/Tukholman taideyliopistosta vuonna 2017 (BA in Dance Performance). 

Julia Jäntti on Helsinkiläinen visuaalinen suunnittelija. Jäntti valmistui Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun valosuunnittelun koulutusohjelmasta teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2020. Viimeisen lukuvuoden hän opiskeli Tukholmassa, Konstnärliga Högskolanin maisteriohjelmassa tv- ja elokuvalavastusta. Jäntti on toiminut  valo- lavastus ja pukusuunnittelijana muun muassa Kom-teatterissa, Hesingin kaupunginteatterissa, Kansallisteatterissa, Oulun kaupunginteatterissa, Lappeenrannan kaupunginteatterissa, Tallinnan Vaba Lavalla sekä Kiasma teatterissa. Teatteritaiteen ohella Jäntti työskentelee visuaalisena suunnittelijana myös live-tapahtumien ja liikkuvan kuvan parissa. Jäntti innostuu poikkitaiteellisista ja moniäänisistä näyttämöistä, joiden äärellä pääsee haastamaan taiteellista ajatteluaan.