Koreografi Eleanor Bauer kaivautuu teoksessaan A lot of moving parts oman alansa etymologiaan – khoreía “tanssia yhdessä” ja graphia “kirjoittaa” – ymmärtääkseen kirjoittamisen paikkaa tanssin tekemisen ruumiillistuneissa, sosiaalisissa ja suullisissa praktiikoissa ja perinteissä. Tanssimisen ja kirjoittamisen väliset aukot, hankauskohdat, yhteentörmäykset, tulkkaukset ja rakkaussuhteet ovat vieneet Bauerin ja hänen yhteistyökumppaninsa koreografiselle löytöretkelle kohti “yksinkertaisimpia alustoja, joissa tanssin kompleksisuus voi kukoistaa”. Tanssi- ja kirjoituspraktiikoita vaihtamalla he etsivät tapoja, joilla nämä kaksi ajattelun välinettä voivat parhaiten palvella toisiaan.

A lot of moving parts tarjoaa mukautuvat puitteet Bauerin kirjoittamisen ja tanssin suhdetta käsittelevälle taiteelliselle tutkimuspraktiikalle, kehittyen ajan myötä ja rakentuen uudelleen jokaiseen esitykseen. Liikkeellä marraskuussa -festivaalilla tämä jatkuva prosessi esitetään ensimmäistä kertaa ryhmäteoksena.

Eleanor Bauer

Eleanor Bauer on esiintyjä ja koreografi, joka työskentelee tanssin, kirjoittamisen ja musiikin risteämissä. Hänen työnsä on erilaisten tietämisen tapojen syvällinen synteesi. Erilaiset fyysiset, konseptuaaliset, aistilliset, älylliset, sosiaaliset, muodolliset ja tunneperäiset ymmärrykset liittyvät hänen ruumiilliseen esityksen tekemisen praktiikkaansa. Bauerin soolot, keskustelutapahtumat ja ryhmäteokset ylittävät esityskategorioita nokkelasti, huumorintajuisesti ja varmasti.

Santa Fe’stä, Yhdysvalloista kotoisin oleva Bauer suorittaa parhaillaan koreografian väitöskirjaopintoja Tukholman taideyliopistossa. Hän on tehnyt esityksiä Brysselissä GoodMove-tuotantoyhtiön kautta vuodesta 2007. Hän oli brysseliläisen Kaaitheaterin residenssitaiteilija vuosina 2013-2016. Bauer opettaa, kirjoittaa ja luo erilaisia konteksteja tiedonvaihdolle.

Bauer on tehnyt yhteistyötä muusikko-säveltäjä Chris Beckin kanssa vuodesta 2003. Hän on työskennellyt esiintyjänä mm. koregrafien Xavier Le Roy, Boris Charmatz, Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas, Trisha Brown, David Zambrano, Mette Ingvartsen ja Veli Lehtovaara kanssa. Bauer on tehnyt yhteistyötä koreografina ja esiintyjänä kuvataiteilijoiden Matthew Barney ja Every Ocean Hughes/Emily Roysdon kanssa. Hän on myös esiintynyt tai tehnyt yhteistyötä eri orkestereiden ja yhtyeiden kuten Ictus, The Knife ja Yung Lean kanssa.

Media

A lot of moving parts: Koreografi som utmanar både förnuft och känsla (Svenska Dagbladet, 15.5.2019)
9 Dance Performances to see in N.Y.C. This Weekend (The New York Times, 4.10.2018)
Eleanor Bauer danse avec les mots (Le Monde, 19.9.2018)