Liity Audience Clubiin Liikkeellä marraskuussa -festivaalilla

Liikkeellä marraskuussa -festivaali kutsuu taiteen ystävät, uteliaat teatterikävijät sekä tanssin ja esitystaiteen ammattilaiset mukaan Audience Clubiin vuoden 2024 festivaalin kehykseen.
Haluatko keskustella näyttämöllä tai julkisissa tiloissa näkemistäsi tanssi- ja teatteriesityksistä? Tunnetko olosi inspiroituneeksi tai ärsyyntyneeksi, innostuneeksi tai hämmentyneeksi nykytanssista ja esityksistä, mutta et löydä paikkaa, jossa voisit ilmaista mielipiteitä, esittää kysymyksiä ja vaihtaa ajatuksia? Haluaisitko saada sanaston, viitekehyksen tai yhteisön, jossa voit jakaa kokemuksiasi katsojana? Siinä tapauksessa Audience Club on sinua varten.

Mikä on Audience Club?

Audience Club on osallistava formaatti, joka kutsuu festivaalin vierailijat syventämään ymmärrystään tanssitaiteesta suhteessa ajankohtaisiin nykymaailman kysymyksiin. Se tarjoaa mahdollisuuden oppia lisää tanssin ja esitystaiteen kielestä, vahvistaa itsevarmuutta kysymysten ja mielipiteiden ilmaisemisessa, kokoaa yhteisön keskusteluja varten sekä uppoutuu syvemmälle tämän vuoden festivaaliohjelmistoon.
Tanssitutkija ja fasilitaattori Anna Kozonina ohjaa 10-15 henkilön ryhmää, Audience Clubin jäseniä katsomaan yhdessä festivaalin esityksiä, tutkimaan tanssiin ja taideteoriaan liittyviä käsitteitä miniluentojen kautta ja kokeilemaan erilaisia tapoja keskustella festivaalin teoksista syvällisellä ja mukaansatempaavalla tavalla.
Audience Clubin tavoitteena on laajentaa osallistujien ymmärrystä nykytanssin kentästä ja sen moninaisista kosketuspisteistä yksityiseen ja yhteiskunnalliseen elämään sekä auttaa rakentamaan itsevarmuutta taiteen herättämien ajatusten ja tunteiden ilmaisemisessa. Audience Club pyrkii tasapainottamaan asiantuntemuksen ja katsojien emotionaaliset reaktiot sekä luomaan hedelmällisiä yhteyksiä tunteiden ja esitystaiteen kritiikin välille.

Audience Club -teema

Tämän Audience Clubin teema on “Olemme toistemme muokkaamia: läheisyys, väkivalta, rakkaus ja muodonmuutokset.”
Kokemalla festivaalin teoksia käsittelemme muun muassa:

  • Miten taiteelliset valinnat avaavat tiloja katsojille merkitysten ja tulkintojen luomiseen?
  • Miten tanssin ja koreografian käytännöt haastavat autonomisen ja omavaraisen kehon käsitteet?
  • Miten identiteettikysymykset heijastuvat tanssi- ja esitystaiteen genrejen välille?
  • Miten voimme luoda oman identiteettimme tanssin ja esitystaiteen kautta?
  • Ja miten kehon paljastaminen, haavoittuvuus ja kyky muuttua voivat (tai eivät voi) toimia voimaantumisen ja vastarinnan välineinä?

Jokainen ohjelmiston teos toimii lähtökohtana, jonka kautta syvennymme näihin kysymyksiin eri keskusteluformaattien avulla. Ohjelmiston lopussa osallistujilla on käsitteitä, joiden avulla he voivat puhua esityksistä sekä parantaa itsevarmuuttaan ajatuksiensa ilmaisemisessa.

Kenelle Audience Club on tarkoitettu?

Audience Club toivottaa tervetulleeksi kaikki yli 18-vuotiaat tanssin, teatterin ja taiteen ystävät. Taiteilijat, kulttuurialan ammattilaiset sekä henkilöt, joilla ei ole aiempaa kokemusta esitystaiteesta, voivat osallistua tasavertaisesti. Kurssi on suunniteltu yksilöllisesti festivaalin ohjelmistoon ja se ottaa huomioon ainutlaatuisen ryhmäkokoonpanon.

Ohjelma

1. tapaaminen 7.11

• 18:00. TERVETULOA: Esittelyt, taustatiedot, odotukset, vinkit

• 20:00. TEOS: Ligia LewisA Plot / A Scandal

2. tapaaminen 8.11

• 16:30. TEOS: Pontus PetterssonPancor Poetics

• 18:00. TEOS: Mette Edvardsen – LIVRE D’IMAGES SANS IMAGES

• 19:30. JÄLKIKESKUSTELU: Läheisyys, empatia ja toistensa kehojen asuttaminen

3. tapaaminen  9.11

• 15:00. TEOS: Tiziano CruzSoliloquio ((I woke up and hit my head against the wall)

• 17:00. TEOS: Ola MaciejewskaThe Second Body

• 18:00. JÄLKIKESKUSTELU: Yksin, muttei yksinäinen. Yhteisten katastrofien käsittely henkilökohtaisten tarinoiden kautta

4. tapaaminen 11.11

• 17:30. ENNEN ESITYSTÄ/LUENTO: Jaksaa vai luovuttaa? Kestävyys, sinnikkyys ja rajat elämässä, urheilussa ja esityksessä

• 19:00. TEOS: Milla KoistinenGRIT (for what it’s worth)

5. tapaaminen 12.11

• 17:00. GUESTS Patricia Scalco & María Villa Largacha: Odotusten käsittely: mielikuvitus poliittisena tilana

• 19:00. TEOS: Rébecca ChaillonWhitewashing

6. tapaaminen 13.11

• 17:45. ENNEN ESITYSTÄ/LUENTO: Nukkeja, nautintoja ja huumoria

• 19:00. TEOS: Cade & MacAskillThe Making of Pinocchio

• 20:30. OHJATTU KESKUSTELU

7. tapaaminen 15.11

• 17:00. TEOS: Tiran Willemseblackmilk

• 18:00. OHJATTU KESKUSTELU

8. tapaaminen 16.11

• 14:00. TEOS: Stina Nyberg – Skvallret (The Gossip)

• 15:00. KÄVELY JA KESKUSTELU: Muiden lajien kohtaaminen kaupungissa tanssin kautta + ILLALLINEN

• 18:00. TEOS: Calixto NetoIL FAUX

• 19:00. JÄLKIKESKUSTELU: Kehot vaarassa vs. kehot ottamassa riskejä

9. tapaaminen 17.11

• 15:00 AUDIENCE CLUBIN PÄÄTÖS: Kokemusten jakaminen, palautteet, vinkit tuleviin tanssi- ja teatterikohtaamisiin.

Kuinka osallistua?

Ilmoittaudu Audience Clubiin täyttämällä tämä lomake 12. lokakuuta mennessä. Saat ohjeet osallistumiselle ja lippujen varaamiseen sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen.

Anna Kozonina on Helsingissä toimiva tanssikirjoittaja, tutkija ja kouluttaja. Poliittisen tieteen ja kielitieteen maisterin tutkinnon lisäksi hän on opiskellut tanssin historiaa ja esitysteoriaa, ja hänellä on taiteiden maisterin tutkinto Aalto-yliopistosta. Vuodesta 2017 lähtien hän on arvioinut nousevien ja vakiintuneiden eurooppalaisten koreografien teoksia ja syventynyt somaattisiin diskursseihin nykytanssissa, joita hän tarkastelee kriittisestä ja poliittisesta näkökulmasta. Tällä hetkellä hän pitää luentoja tanssi- ja esitysteoriasta, kuratoi koulutusohjelmia ja johtaa tutkimushankkeita. Hän on tehnyt yhteistyötä eri instituutioiden ja festivaalien kanssa ympäri Eurooppaa, kuten Norrlandsoperanin, Impulstanzin, Baltic and Nordic Dance Platformsin, Rail2Dancen, STHLM DANSin ja monien muiden kanssa. Hän on myös säännöllinen avustaja Springback Magazine (Aerowaves Network Magazine) -julkaisussa.

Annan verkkosivut.

Patricia Scalco on antropologi (tohtori, Manchesterin yliopisto), joka tutkii etnografisten menetelmien avulla henkilökohtaisten ja kollektiivisten kokemusten välistä vuorovaikutusta ”negatiivisten” tunteiden nimeämisen, ilmaisun ja säätelyn välillä. Hän työskentelee tutkijana Helsingin yliopiston Irritation-projektissa, ja hän hyödyntää tutkimustaustaan tehdessään yhteistyötä live-audience-fasilitaatiossa.

María Villa Largacha on väitöskirjatutkija Tampereen yliopistossa, kouluttaja ja itsenäinen kuraattori. Hänellä on akateeminen tausta filosofiassa (BA, MA) sekä kuratoinnissa ja nykytaiteessa (MA), ja hän on työskennellyt laajasti julkisten taideohjelmien parissa toimittajana, fasilitaattorina ja julkisten ohjelmien koordinaattorina Kolumbiassa. Viime vuosikymmenen ajan hänen tutkimuskohteenaan on ollut tilojen suunnittelu keskustelua, yhteistyötä, kestävyyttä ja sosiaalista muutosta varten monipuolisin osallistavin menetelmin ja feministisen intersektionaalisen kehyksen avulla. Hän opettaa luovaa kirjoittamista ja kuratointia MA-tasolla Helsingissä ja on tällä hetkellä New Performance Turku Biennalen toinen kuraattori.