Info

Festivaalitiimi

Taiteellinen johtaja:
Kerstin Schroth

Tuotanto- ja hallintovastaava:
Isabel González

Viestinnän tuottaja:
Heidi Hattunen

Projektituottaja:
Riikka Lakea

Tekninen päällikkö:
Ilkka Riihikallio

Tekninen koordinaattori:
Mikko Orpana

Graafinen suunnittelija:
Jaakko Pietiläinen

Verkkosivujen toteutus:
La&La

Vierailuosoite

Toimistomme sijaitsee Villa Eläintarhan alakerrassa (Eläintarhantie 14, 00530 Helsinki). Sovithan tapaamisen etukäteen.

Esityspaikat ja saavutettavuus

Avustajat pääsevät esityksiin ilmaiseksi. Avustajakoirat ovat tervetulleita. Ilmoitathan meille pyörätuolipaikan tarpeesta ja mahdollisesta avustajan tulosta etukäteen:

Kulttuurikeskus Caisa
Kaikukatu 4, 00530 Helsinki

Kulttuurikeskus Caisaan on esteetön sisäänkäynti Kaikukadulta. Caisan tiloihin pääsee Leipätehtaan sisäpihalta. Sisätiloissa on esteetön kulkumahdollisuus sekä tasaiset käytävät. Tiloissa on selkeitä opasteita. Auditorioon pyörätuolinpaikkoihin pääsee hissillä 3. kerroksen kautta. Caisan salissa, galleriassa ja auditoriossa on induktiosilmukka. Lue lisää esityspaikasta tästä linkistä.

Kulttuurikeskus Stoa
Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki

Sisä- ja ulkotiloissa on esteetön kulkumahdollisuus sekä tasaiset kulkuväylät. Puotinharjun Puhoksen puolella olevalla paikoitusalueella on kaksi inva-parkkipaikkaa. Stoaan inva-sisäänkäynnit ovat pääsisäänkäynnin sekä Puotinharjun Puhoksen ja parkkipaikan puoleisen sisäänkäynnin yhteydessä. Lipunmyyntiin on esteetön kulku. Katsomossa on pyörätuolipaikkoja. Sekä Teatteri- että Musiikkisalissa on induktiosilmukat. Katsomotiloissa on maadoitetut pistorasiat. Inva-wc ja lastenhoitohuone on työväenopiston oven vieressä. Pyydä vahtimestareita avaamaan ovi. Lue lisää esityspaikasta tästä linkistä.

Helsingin Taidehalli
Nervanderinkatu 3, 00100 Helsinki
Esteetön sisäänkäynti on Taidehallin takapihan kautta. Käänny takapihalle Finnjävel-ravintolan sisäänkäynniltä (Ainonkatu 3), pihan perällä on sisäänkäynti sekä ovikello. Hissillä pääsee suoraan 2. kerroksen näyttelytiloihin, jotka ovat esteettömät. Myös opaskoirat ovat tervetulleita. Taidehallin aula ja Kioski eivät ole täysin esteettömiä, henkilökuntamme auttaa tarvittaessa. Lue lisää esityspaikasta tästä linkistä.

Zodiak – Uuden tanssin keskus
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki

Kaapelitehtaalla on yhteensä viisi esteetöntä autopaikkaa kolmessa eri paikassa, katso tarkemmat tiedot täältä. Mikäli tulet taksilla paikalle, tai tilaat taksin paikan päälle, voit pyytää tätä ajamaan Kaapelitehtaan sisäpihalle, B-rapun eteen. Kulku katsomo- ja lämpiötiloihin on esteetön. Sinne pääsee suoraan hissillä B-rapun vierestä. Hissin ovi on raskas. Esteetön wc löytyy hissiä vastapäätä samasta kerroksesta kuin katsomotila. Zodiakin Stagella on esityksestä riippuen katsomossa enintään yhdeksän (9) pyörätuolipaikkaa. Avustajat voivat määrästä riippuen istua joko vieressä tai takana. Katsomoon on mahdollista saada istuinkorokkeita. Sähköpyörätuolia varten löytyy maadoitettu pistorasia. Tiloissa ei ole induktiosilmukkaa, mutta jos sinulla on kannettava induktiosilmukka, voidaan se asentaa tiloihin. Ilmoitathan tästä etukäteen. Lue lisää esityspaikasta tästä linkistä. Kaapelitehtaan kulku on muuttunut lisätietoja täältä. 

Espoon Kaupunginteatteri
Louhisali, Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo
Louhisalissa pyörätulipaikat sijaitsevat rivillä 15. Huom! Ilmoita pyörätuolipaikan tarpeesta lippuvarauksen yhteydessä! Pyörätuolipaikoille on käynti hissillä, aulapalveluhenkilöstö auttaa hissin käytössä. Louhisalissa on myös induktiosilmukkajärjestelmä, kysy paikkasuositusta lipunmyynnistämme. Pääsisäänkäynnin edustalla Kulttuuriaukiolla on kaksi invapaikkaa, minkä lisäksi myös Kaupinkallion ja Tapiola Parkin pysäköintihalleissa on invapaikkoja. Kulttuurikeskuksen pääsisäänkäynti on esteetön. Yksi pääsisäänkäynnin ovista aukeaa automaattisesti. Tilavin esteetön WC sijaitsee Tapiolasalin naulakoiden yhteydessä. Lue lisää esityspaikasta tästä linkistä. 

Taiteellinen ja tuotannollinen johto

Kerstin Schroth on Pariisissa ja Berliinissä asuva esittävien taiteiden manageri ja kuraattori. Hän on opiskellut kulttuuria ja valtiotiedettä Hildesheimin yliopistossa.

Schroth työskenteli vuosina 2006–2019 koreografi Mette Ingvartsenin Great Investment -tuotantoyhtiössä. Vuonna 2006 hän perusti osana Tanz in August -tapahtumaa sommer.bar -festivaalin, jota hän kuratoi kuuden vuoden ajan.

Schroth luennoi kuratoinnista, tuotannollisesta työskentelystä, taloudesta, viestinnästä, ajanhallinnasta, organisoinnista ja esittävien taiteiden työoloista mm. seuraavissa korkeakouluissa: DOCH (Tukholma), Universität der Künste / Sommerakademie (Berliini), K3 (Hampuri) ja Giessenin yliopisto.

Schroth on työskennellyt 10 vuoden ajan tuotantopäällikkönä kansainvälisillä festivaaleilla kuten Tanztheater International (Hannover), Tanz im August (Berliini), Poker im Osten ja Context#3 – Learning by doing (Hebbel am Ufer, Berliini). Hän on tehnyt pitkä- ja lyhytaikaista yhteistyötä mm. taiteilijoiden Lindy Annis, Paul Gazzola, Frauke Havemann, Sasha Waltz ja Gérald Kurdian kanssa.

Festivaalia johdetaan yhdessä pitkäaikaisen vastaavana tuottajan Isabel Gonzálezin kanssa. Hän on toiminut esittävän taiteen kentällä erilaisissa rooleissa vuodesta 2003. Liikkeellä marraskuussa -festivaalin vastaavana tuottajana González on toiminut vuodesta 2009 alkaen.

Taustaorganisaatio ja yhteistyökumppanit

Liikkeellä marraskuussa -festivaalin taustaorganisaatio on Tanssiareena ry. Tanssiareena ry:n jäsenet ovat Esitystaiteen keskus ry, Nuoren Voiman Liitto ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu.

Tanssiareena ry:n hallituksessa toimivat (2020–2021) Liisa Pentti (pj.),  Maria Matinmikko, Sanna Myllylahti, Mikko Niemistö, Masi Tiitta sekä varajäseninä Anna Borgman, Eeva Muilu, Mammu Rankanen ja Maija Mustonen.

Yhdistykseen jäseneksi voi liittyä sellainen oikeustoimikelpoinen yhteisö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus. Vapaamuotoiset hakemukset voi toimittaa hallituksen sihteerille:

Festivaali on vuosikymmenien ajan järjestetty yhteistyössä paikallisten esitys- ja tuotantotalojen kanssa, eri maiden kulttuuri-instituuttien sekä taiteilijoiden ja teosten liikkuvuutta tukevien toimijoiden avustuksella.

Verkostomaisen tuotantomallin pitkäaikaisimpia yhteistyökumppaneita ovat Kiasma-teatteri, Stoa ja Zodiak – Uuden tanssin keskus. Viime vuosina yhteistyöverkosto on vahvistunut ja uusia tärkeitä kumppaneita ovat Caisa, HIAP – Helsinki International Artist Programme, Nuoren Voiman Liitto, Taidehalli, Taideyliopiston Kuvataideakatemia ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu.

Festivaalin merkittävimmät tukijat ovat Helsingin kaupunki, Taiteen edistämiskeskus ja Koneen säätiö.

Festivaalia tukevat: