Kuinka voimme rakkaudella laittaa asioita alulleen ja sen jälkeen antaa niiden vain olla?

Jatkaen työtään ihmiskeskeisyyden vähentämiseen esiintyvissä ja elävöittävissä tilanteissa, Angela Schubot ja Jared Gradinger tarjoavat istutus-tanssi työpajan, jossa he jakavat heidän yhteisluomisen taiteellisia praktiikoita; kuinka kommunikoida kasvien tietoisuuden kanssa. Tämä työpaja on kutsu herättämään puutarha eloon tanssin keinoin. Kehojen, siementen, sipulien, laulujen, kuiskausten ja matojen kanssa saavutetaan syvä yhteyden tunne ja kyky kuunnella. Neljän päivän ajan, osallistujat yhdessä luovat itsenäisesti uusiutuvan puutarhan Villa Eläintarhan lähistölle. Viimeisenä päivä kutsutaan ihmisistä ja ei-inhimillisistä olennoista koostuva yleisö seuraamaan intensiivistä, kestollista istutusrituaalia. Tämä työpaja on kutsu kaikille, joilla on kaipaus löytää yhteys luontoon ruumiillistumana. Työpaja järjestetään kokonaisuudessaan ulkona ja sen kieli on englanti.

Schubot/Gradinger

Angela Schubot on tanssija, taiteilija, koreografi, tutkija ja kehoterapeutti-parantaja. Hänen juurensa ovat Perussa sekä Kanadassa ja tällä hetkellä hän asuu Berliinissä. Jared Gradinger on koreografi, taiteilija, esiintyjä ja puutarhuri. Hän syntyi Yhdysvalloissa ja on asunut Berliinissä vuodesta 2002 asti. Schubot ja Gradinger työskentelivät ensimmäistä kertaa yhdessä vuonna 2002 Constanza Macrasin johdolla. Jo silloin he huomasivat vahvan yhteisen kiinnostuksen puhtaasti keholliseen ja samalla dynaamiseen liikekieleen. Yhdessä he alkoivat yhdistellä kehollisia harjoitteita filosofisiin ja jopa esoteerisiin ajatuksiin. Heidän yhteistyönsä painopiste oli kehon rajojen kyseenalaistaminen, jonka lähtökohtana toimi kurkotus kohti yksittäisiä identiteettejä pakenevaa ehdotonta yhteenkuuluvuuden tunnetta. Vuosien 2009 ja 2013 välillä he loivat neljä täyspitkää teosta: What they are instead of (2009), Is maybe (2012), Dying together and I hope you die soon (2013) sekä All my holes are theirs (2013).

Taiteilijaduon halu olla kanssakäymisessä ei-inhimillisten olentojen kanssa sekä tarve avautua ei-inhimillisen maailman ehdottomalle yhteenkuuluvuuden tunteelle ovat luoneet pohjan vahvalle immersiolle kasvien ja luonnon kanssa. Vuodesta 2017 asti he ovat luoneet esityksiä yhdessä luonnon kanssa. Nämä teokset ovat olleet hienovaraisia pyrkimyksiä hajottaa ihminen-luonto-dikotomia sekä luoda hierarkiatonta yhteiseloa oikeiden kohtaamisten ja radikaalien kokeilujen kautta.