Liikkeellä marraskuussa on pääkaupunkiseudun vanhin kansainvälinen nykytanssifestivaali. Valtakunnallisesti merkittävä festivaali tuo vuosittain kansainvälisiä esityksiä Helsingin eri näyttämöille. Se osallistuu kansainväliseen taidediskurssiin, toimii osatuottajana ja vaikuttaa paikallisen nykytanssin kansainvälistymiseen.

Festivaali on perustamisvuodestaan 1986 lähtien ollut kotimaisen tanssitaiteen suunnannäyttäjä, haastanut vallalla olevia tanssitaidekäsityksiä sekä kasvattanut nykytanssin yleisöjä. Festivaalin ohjelmisto on tinkimätön taiteellinen kokonaisuus, joka kuratoidaan itsenäisesti, mutta tiiviissä yhteistyössä kumppaniverkoston kanssa. Festivaalin taustaorganisaatio on Tanssiareena ry.

Festivaalin taiteelliselta johdolta edellytetään laajaa nykytanssin tuntemusta sekä halua edistää ja kehittää kansainvälistä esitystoimintaa Suomessa. Työkielinä ovat suomi ja englanti, muu kielitaito katsotaan eduksi. Aiemmasta kuratointi- ja tuotantotyöstä sekä kansainvälisistä verkostoista on etua. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää hyviä yhteistyötaitoja sekä kykyä artikuloida festivaalin taiteellista linjaa, tavoitteita ja toiminnan arvoja.

Taiteellinen johto vastaa festivaaliohjelman suunnittelusta ja taiteellisesta linjasta sekä edustaa festivaalia ja luo sille verkostoja ja kumppanuuksia. Se työskentelee yhdessä festivaalin vastaavan tuottajan kanssa vastaten festivaalitoiminnan kehityksestä ja toteutuksesta.

Työtehtävään voi hakea yksin tai työparina. Kuratointityöstä maksettava kokonaispalkkio on 15 000 € / vuosi. Tehtävä on osa-aikainen: vuonna 2019 kokonaistyöaika on 1 kuukausi ja vuosien 2020–2022 aikana 4-5 kuukautta / vuosi.

Määräaikainen työsuhde alkaa 1.9.2019 ja jatkuu 31.12.2022 saakka, tai sopimuksen mukaan. Nykyinen taiteellinen johtaja vastaa vuoden 2019 ohjelmistosta ja osallistuu palkattavan taiteellisen johtajan (tai johdon) perehdyttämiseen.