Jälkiä marraskuusta on jatkuvasti muotoaan muuttavaa toimintaa, joka muodostaa tänäkin vuonna jatkumon toiminnalle marraskuisen Liikkeellä marraskuussa -festivaalin ulkopuolella.

Tämän vuoden Jälkiä marraskuusta on norjalaistaiteilijoiden Ingri Fiksdalin ja Solveig Styve Holten kesätyö- ja taideprojekti HORDE, johon rekrytoidaan yhdeksän 15-18 -vuotiasta nuorta Helsingistä.

HORDE on koreografinen teos, joka sekä käytännössä että taiteellisen ilmaisun kautta lähestyy kysymystä, kenellä on pääsy taiteen äärelle tai kenestä voi tulla taiteilija. Tietoisuus sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta on kasvanut ja representaatiodiversiteetti on lisääntynyt niin näyttämöillä kuin taidealalla yleensä. Siitä huolimatta tyypillinen taidekoulutukseen hakeutuva nuori on yhä valkoisesta keskiluokkaisesta perheestä. Meitä kiinnostaa tietää, ketkä voivat nähdä itsensä tulevaisuuden taiteilijoina ja kenellä on pääsy ammattitaiteen pariin tänä päivänä.” Ingri Fiksdal ja Solveig Styve Holte kertovat.

HORDE harjoitukset järjestetään nuorten kesäloman aikana ja ryhmä esiintyy harjoitusten päätteeksi Pihlajamäessä. Varsinainen ensi-ilta on Liikkeellä marraskuussa -festivaalilla Nykytaiteen museo Kiasman aulassa.

Toivomme hakijoiksi eri kieli- ja kulttuurivähemmistöihin kuuluvia henkilöitä, emme odota hakijoilta tanssitaustaa.  

Löydät kesätyöpaikka ilmoituksen täältä: Nuori, etsitkö kesätöitä?


Lämmöllä,

Kerstin Schroth & Liikkeellä marraskuussa -tiimi

Kuva: Christian Tandberg