Kesä on täällä! Kutsumme sinut Liikkeellä marraskuussa -festivaalin toiseen osaan 14.–20. kesäkuuta. Tervetuloa poikkeukselliseen versioon festivaalistamme, joka alkoi marraskuussa 2020 ja levittäytyy nyt ajassa sekä tilassa – Jälkiä marraskuussa muotoutuu Jäljiksi marraskuusta.

Erikoisversio, joka on kohdannut useamman kuin yhden esteen. Olimme valmiita. Taiteilijat olivat valmiita. Teokset olivat valmiita. Mukauduimme jatkuvaan muutokseen ja lyhyellä varoitusajalla tulleisiin päätöksiin, joilla on ollut merkittäviä seurauksia koko kenttään. Meidät on jätetty odottamaan järjettömään epävarmuuden, toivon ja valmiuden kehään, valmiina aloittamaan uudelleen heti kun mahdollisuus siihen annetaan. Jumissa loputtomassa valmisteluiden toistossa. Aikatauluttaen ja uudelleen aikatauluttaen, varmistaen tiloja ja etsien viime hetkellä uusia. Helsingin kaupungin päätöksestä kulttuurikeskusten teatteritilat pysyvät suljettuina, tilat, joissa meidän oli tarkoitus esittää.

Vihdoin ajat ja paikat on saatu lyötyä lukkoon ja alkuperäisistä suunnitelmista hieman mukautettuina voimme innoissamme esittää teokset seuraavilta taiteilijoilta: Sheena McGrandles, Nada & CoGiuseppe Chico & Barbara Matijević ja Frédéric Gies & Weld Company. Olemme kiitollisia, että nämä taiteilijat ovat malttaneet odottaa kanssamme, toivoa, ajatella mukana ja olleet avoimia sopeutumaan.

Frédéric Gies & Weld Company esittävät meille jälleen uuden erikoisversion teoksestaan Tribute. Marraskuisen Tribute – the library version jälkeen meillä on suuri kunnia esittää Tribute – the outdoor version Tapiolan Amfiteatterilla, yhdeksän tanssijan kera.

Sheena McGrandles ja hänen tiiminsä leikitteli idealla, että heidän teoksensa suuri seinä pystytettäisiin keskelle puistoa. Näin ollen, ja olosuhteista johtuen, myös Figured tullaan näkemään ulkotilassa. Oopperan Amfiteatterilla kaksi hahmoa muovautuu uudelleen liikkuen seinän edessä, edestakaisin, leikaten, kääntäen, takaisin kelaten. Jatkuva sekasorto heijastuu heidän kehoillaan, tällä kertaa ulkona.

Nada & Co:n sekä Giuseppe Chicon ja Barbara Matijevićin teoksille olemme löytäneet myös uudet tilat, KokoTeatteri ja Nukketeatteri Sampo, kiitollisina viime hetken avusta ja yhteistyöstä. Molemmat teokset esitetään 10 henkilön yleisölle kerrallaan, intiimissä ja siten hyvin erityisessä ympäristössä.

Olemme iloisia saadessamme vihdoin tuoda yhteen Esther Severin mestarikurssille Ongoing Moments valitut osallistujat. Suvilahden Eskuksella he pääsevät työstämään ja keskustelemaan dramaturgisista käsitteistä.

Keskustelutilaisuudet Soup Talks järjestetään Eläintarhan huvilan olohuoneessa tiistaina 15.6., perjantaina 18.6., lauantaina 19.6. sekä sunnuntaina 20.6., aina kello 12. Jokaisen keskustelun moderoi Helsingissä asuva taiteilija.

Kaikki on valmista. Puuttuu enää teidän varauksenne ja että löydätte takaisin nauttimaan ja keskustelemaan teoksista, jotka olemme luvanneet teille esittää jo pitkään.

Tervetuloa!

Kerstin Schroth ja Liikkeellä marraskuussa -tiimi