Kiitos yhteisestä ajasta. Kiitos vaikuttavasta läsnäolostanne Liikkeellä marraskuussa -festivaaleilla. Kiitos hyvästä palautteesta ja innostuksesta tämän vuoden ohjelmistoa kohtaan!

Oli todella erityinen hetki nähdä ohjelmiston toteutuvan silmieni edessä – tämä on jotakin, mitä olin kuvitellut hyvin kauan. Kokea teosten välisiä yhteyksiä, joita ajattelin ohjelmistoa suunnitellessani ja nähdä uusien yhteyksien syntyvän. Teoksien näkeminen uudelleen, Soup Talk keskusteluiden kuunteleminen ja festivaaleilla käydyt keskustelut alkoivat resonoida keskenään paljastaen uusia näkökulmia ohjelmistosta. Huumori esiintyi vahvana sidoksensa teosten välillä. Voivatko huumori ja nauru auttaa meitä käsittelemään tätä maailmaa?

Oli ilo esitellä teille tämän vuoden ohjelmisto muualta vierailevien ja helsinkiläisten taiteilijoiden kanssa. Osallistua keskusteluihin Soup Talks -tilaisuuksien kautta ja luoda uusia yhteyksiä. Ympärillämme tapahtuvien asioiden sulattaminen ei ole enää itsestäänselvyys. On yhä tärkeämpää käydä keskustelua. Antaa runsaasti aikaa ajatusten vastavuoroisuudelle, kuuntelemiseen, kysymysten esittämiseen, yhdessä ajatteluun, keskusteluun, mielipiteisiin sekä yhdessä nauramiseen.

Onneksemme tänäkin vuonna festivaaleja pääsivät seuraamaan useat opiskelijaryhmät. Ryhmä Vilnasta pääsi vierailunsa aikana kokemaan koko ohjelmiston, näkemään kaikki esitykset ja osallistumaan kanssamme jokaisen esityksen Soup Talk -tilaisuuteen. Yllätyksekseni yksi ryhmän opiskelijoista pyysi nimikirjoituksia taiteilijoilta jokaisen Soup Talkin jälkeen. Tämä kosketti minua valtavasti! Ajatus siitä, että jos nykytaide ja tanssitaiteilijat voivat olla roolimalleja nuoremmille sukupolville, niin ehkä näillä intensiivisillä festivaalihetkillä, teosten kokemisen ja keskustelun kautta voimme saada aikaan paljon, ja ehkäpä tässä sotkuisessa sanassa on lopulta toivoa!?

Lämmin ja iso kiitos taiteilijoille ja heidän ihanille työryhmilleen, jotka esittivät töitään tämän vuoden festivaalin aikana! Marlene Monteiro Freitas, Vincent Roumagnac, Dana Michel, Ella Skoikka, Alessandro Sciarroni, Lucy Wilke & Pawel Duduś, Bryana Fritz, Janina Rajakangas, Ingri Fiksdal & Solveig Styve Holte, Cherish Menzo. Lämmin kiitos myös Soup Talk keskustelujen paikallisille kesksutelukumppaneille: Elina Pirinen, Masi Tiitta, Sara Grotenfelt, Marika Peura, Nina Vurdelja, Riina Hannuksela & Aku Meriläinen, Samuli Emery, Simo Kellokumpu, Joel Teixeira Neves ja Edit Williams.

Yhtä lämmin ja iso kiitos yhteistyökumppaneillemme houstaamisesta ja yhdessä ajattelusta, sekä kiitos rahoittajillemme tärkeästä tuesta.

Lämmöllä,
Kerstin Schroth & Liikkeellä marraskuussa -tiimi

Kuva: Kerstin Schroth