Oli erityisen hienoa avata Liikkeellä marraskuussa -festivaali, vastaanottaa taiteilijat niin ulkomailta kuin Helsingistä, esittää heidän teoksiaan ja kutsua kaikki yhteisten kokemusten äärelle – takaisin teatteriin.

Elämme haastavia aikoja. Sitäkin tärkeämmältä tuntui yhteen tuleminen ja festivaalin järjestäminen. Kollektiivisten kokemusten mahdollistaminen, keskustelut ja nauru. Esittävien taiteiden ja kohtaamisen merkityksen korostaminen. Samaan aikaan teatterit ja festivaalit Euroopassa joutuivat sulkemaan ovensa, jo toista kertaa tänä vuonna. Oliko meidän kohdallamme kyse hyvästä ajoituksesta? Vai hyvästä tuurista kaiken epäonnen keskellä? En ole varma, mutta se toi meidät jälleen taiteen voimaannuttavan vaikutuksen äärelle. Esityksiä seuratessa ja niin paikallisten kuin tänne kutsuttujen taiteilijoiden sekä yleisön kanssa käytyjen keskustelujen kautta, tämä tunne voimistui. Sekä havainto siitä kuinka suuri merkitys taiteella on siihen, kuinka tarkastelemme tätä maailmaa, erityisesti kun se tapahtuu taiteilijoiden ja heidän teostensa kautta. Kauan eläköön esittävä taide!

Nyt on meidän aikamme kiittää kaikkia, jotka teitte tästä festivaalista mahdollisen. Kiitos esiintyville taiteilijoille, jotka matkustitte Helsinkiin ja olitte karanteenissa. Kiitos teattereille ja esitystiloille, jotka otitte meidät vastaan. Kiitos yleisöllemme, teidän kaipuustanne kokea esityksiä yhdessä, jaetuista keskusteluista, taputuksista ja jaetusta keitosta. Kiitos meidän kallisarvoiset yhteistyökumppanimme ja tukijamme, upea Liikkeellä marraskuussa tiimimme sekä yhdistyksen hallitus. Kiitos yhteisestä ajattelusta, yhteistyöstä, sitoutumisesta sekä osallistumisestanne nykytanssifestivaalille näinä aikoina!

Kiitos jaetusta hetkestä!

Nähdään keväällä 2021 (päivämäärät julkaistaan pian).

Kerstin Schroth ja Isabel González