Meillä on teille hieno lisäys. Liikkeellä marraskuussa tuo Helsinkiin esseisti, dramaturgi ja koreografi Jeroen Peetersin vastajulkaistun kirjan And then it got legs: Notes on dance dramaturgy. Kirja käsittelee periaatteita, menetelmiä ja praktiikoita, jotka auttavat ymmärtämään dramaturgiaa kokeellisena, yhteistoiminnallisena käytäntönä ja aineellisena ajattelun muotona. Kirja perustuu käytäntöön ja se havainnoi menneitä yhteistöitä ja keskusteluja eri tanssin tekijöiden kanssa. 
 
Tällä jatkamme linjaamme kutsua dramaturgeja jakamaan heidän työskentelyään sekä ymmärrystä dramaturgiasta paikallisille taiteilijoille. 
 
Tilaisuus järjestetään 5.11. klo 15:00 Kiasmassa ja sinne on vapaa pääsy, ennakkoilmoittautuminen on suotavaa. Taiteilijat Maria F. Scaroni ja Tuomas Laitinen käyvät keskustelua Jeroenin kanssa kirjasta sekä omista taiteellisista praktiikoistaan. 
 
Muista myös ilmoittautua meidän keskustelusarjamme Soup Talks tilaisuuksiin.
 
Soup Talksit kutsuvat kokoontumaan ja keskustelemaan. Kutsumme sinut keiton äärelle, mukaan keskustelemaan festivaalille kutsuttujen taiteilijoiden kanssa. Olet myös enemmän kuin tervetullut seuraamaan ja kuuntelemaan. 
 
Keskustelut käydään festivaalin aikana päivittäin 12–13:30 Caisassa ja niitä moderoi paikallinen taiteilija. 
 
Poikkeus: Innoissamme julkistamme tänä vuonna yhteistyön Publicsin kanssa. Heidän kutsustaan Mette Edvardsenin Soup Talks 7.11. järjestetään Publicsin tiloissa. 

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä, viime vuoden tapaan aloitamme keskustelut Pre-Soup Talk tilaisuudella 31.10 12-13:30 Villa Eläintarhassa. Toimittaja Sara Nyberg ja taiteellinen johtajamme Kerstin Schroth käyvät keskustelua tämän vuoden ohjelmistosta. Tervetuloa!

4.11.2022
Vieraat: Calixto Neto & työryhmä
Moderoija: Antonia Atarah

5.11.2022
Vieras: Meg Stuart
Moderoija: Karolina Ginman

6.11.2022
Vieraat: Angela Schubot & Jared Gradinger & työryhmä
Moderoija: Anna Talasniemi

7.11.2022 @Publics
Vieraat: Mette Edvardsen & työryhmä
Moderoija: Paul O’Neill

9.11.2022
Vieras: Eisa Jocson
Moderoija: Vincent Roumagnac

10.11.2022
Vieraat: Sheena McGrandles & työryhmä
Moderoija: Maija Mustonen

11.11.2022
Vieras: Tuomas Laitinen
Moderoija: Anna Kozonina

12.11.2022
Vieras: Cherish Menzo
Moderoija: River Lin

13.11.2022 
Vieraat: Veli Lehtovaara & työryhmä
Moderoija: Otso Lähdeoja

Nähdään marraskuussa!
Liikkeellä marraskuussa -tiimi

Kuva: Kerstin Schroth