Liikkeellä marraskuussa festivaaliohjelmisto on julkaistu! Kutsumme sinut lämpimästi tutustumaan tämän vuoden esityksiin! Jos et ole vielä lukenut ohjelmistoa koskevia huomioita, löydät sen täältä.
Olemme ylpeitä voidessamme avata festivaalin Marlene Monteiro Freitasin teoksella Bacchae – prelude to a purge. Polyfoninen näyttämöelämys saa inspiraationsa Euripideen teksteistä yhdistäen niitä groteskeihin, fantastisen karnevaalimaisiin elementteihin, joista muodostuu yhdessä hirviömäinen ja iloitteleva kokonaisuus. Tämän tärkeän teoksen tuominen Helsinkiin tekee unelmasta totta!
Ylpeänä toivotamme Dana Michelin takaisin Liikkeellä marraskuussa -festivaaleille uusimalla teoksellaan MIKE. Tämä kolmen tunnin teos muuttaa arkipäiväiset teot koreografisiksi kokeiluiksi tutkimalla luottamuksen ja itseilmaisun syvällistä yhteyttä työkulttuurin kontekstissa. Esitys paljastaa päivittäisten toimintojemme automatisoitumisen ja käsittelee tarkasti työn ja yksityiselämän tasapainoa, leijuen traagisen ja koomisen välillä.
Mitä tarkoittaa olla tekemisissä sellaisen ihmisen kanssa, jonka perusedellytykset ovat täysin erilaiset kuin omasi?
Olemme innoissamme voidessamme esitellä Lucy Wilken ja Paweł Duduśin intiimin näyttämöteoksen Kim_Twiddlen äänimaiseman säestyksellä. SCORES THAT SHAPED OUR FRIENDSHIP SCORES tutkii heidän suhteensa laajuutta: ystävyyttä, joka uhmaa perinteisiä määritelmiä ja haastaa yhteiskunnalliset normit samalla purkaen heidän omia fyysisyyden rajojaan.
Myös Alessandro Sciarronin teoksessa Save the Last Dance for Me läheisyys ja luottamus rakentavat perustan. Fyysisesti vaativassa tanssissa yhdistyvät akrobaattiset liikkeet ja tiukat syleilyt, jossa kaksi tanssijaa pyörii ja taipuvat lähes maahan asti.
Esitämme ylpeydellä kolme teosta paikallisilta taiteilijoilta tämän vuoden festivaaleilla. Vincent Roumagnacin DATA OCEAN THEATRE on performatiivinen installaatio, joka kuvaa kreikkalaisen tragedian ja merimytologian uudelleen queer- ja teknoanimistisen linssin läpi.
Ella Skoikan teoksessa Poet in my – my life as fabou intiimit tunteet, ekologinen suru ja villit unelmat kohtaavat mielikuvituksen leikissä.
Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Janina Rajakankaan Venus kysyy, millaista on olla tyttö 2020-luvulla? Äidin ja tyttären välisenä projektina alkanut luomus on puhjennut neljän teini-ikäisen esittämäksi runoksi, lauluksi ja tanssiksi.
Ingri Fiksdalin ja Solveig Styve Holten HORDE on erityinen koreografinen teos yhdeksälle pääkaupunkiseutulaiselle 15-18-vuotiaalle nuorelle. Esitys, joka sekä käytännön organisoinnin että taiteellisen ilmaisun kautta tematisoi, kenellä on pääsy taiteeseen ja taiteelliseen työhön nykymaailmassa.
Teoksessa Submission Submission Bryana Fritz on luonut ajatuksia herättävän helmen. Jatkuvasti kasvava kokoelma performatiivisista muotokuvista korostaa keskiaikaisten naispyhimysten tarinoita ja tragedioita.
Päätämme festivaalin Cherish Menzon uusimmalla teoksella. DARKMATTER haluaa päästä eroon ennakkoluuloisesta tavasta tarkastella omaa ja toisen kehoa sekä niihin liitettyjä tarinoita. Kasvattaakseen ja monipuolistaakseen representaatiota teoksessaan, Menzo työskentelee Distorted Rap Choir -ryhmien kanssa. Paikallisista osallistujista muodostettu kuoro, johon on kutsuttu paikallisia afrikkalaisesta diasporasta. Löydät lisätietoja täältä.
Tervetuloa Liikkeellä marraskuussa -festivaaleille!
Kerstin Schroth & Liikkeellä marraskuussa -tiimi.