Teemme yhteistyötä useiden kumppanien kanssa verkostossa, jota olemme laajentaneet viimeisen kolmen vuoden aikana. Haluamme nostaa esiin muutamia uusia yhteistyökumppaneita, jotka tekevät Liikkeellä marraskuussa -festivaalista tänä vuonna entistä rikkaamman.

Äskettäin uudelleen avattu Mad House Helsinki on yksi uusista yhteistyökumppaneistamme. Olemme keskustelleet laajasti kuratorisista linjauksistamme ja siitä, miltä yhteistyö organisaatioidemme välillä voisi näyttää. Rakennamme yhteistyömme tiiviisti paikallisen esittävän taiteen kentän teosten uudelleenesittämisen ympärille. Tämä on kuratorialinen linja, jonka Liikkeellä marraskuussa aloitti ohjelmistossaan vuonna 2021.

Nyt meillä on samanmielinen kumppani kehittämässä tätä linjaa kanssamme. Tällä yhteistyö vaatii kuitenkin budjettiresursseja. Haemme parhaillamme yhteisrahoitusta kumppanuuden rakentamiseksi vakaalle pohjalle. Yhdessä pyrimme esittelemään vuosittain Mad House Helsingissä ja mahdollisesti muualla Suomessa ensi-iltansa saaneita teoksia uudelleen festivaaliohjelmistossa kansainvälisten vieraiden rinnalla. Näet ajattelumme ja yhteistyömme tuloksen heijastuvan jo tämän vuoden festivaaleilla. Ella Skoikan Poet in my – my life as Fabou sai ensi-iltansa vuonna 2022 Kutomossa, Turussa ja Janina Rajakankaan Venus vuoden 2022 Baltic Circle -festivaalin ohjelmistossa.

Toinen tärkeä ja uusi yhteistyökumppani on Liisa Pentti + Co, joka tarjoaa kanssamme työskentelyresidenssin kansainvälisille taiteilijoille. Tänä vuonna kaksi koreografia, Dominique Tegho (Berliini) ja Flavia Zaganelli (Bologna) saapuvat Helsinkiin Liikkeellä marraskuussa -festivaalin aikana. Molemmat työskentelevät viikon ajan Liisa Pentti + Co studiolla hyödyntäen koreografi Liisa Pentin taiteellista asiantuntemusta ja näkemystä esittävän taiteen kentästä Helsingissä. Yhteistyö jatkuu myös tulevina vuosina. Yhdessä tuemme kansainvälisiä vieraita, jotka tulevat Helsinkiin työskentelemään. Työskentelyresidenssin lisäksi he pääsevät kokemaan festivaalin ohjelman ja keskustelemaan paikallisen taiteilijakentän kanssa.

Liikkeellä marraskuussa on Life Long Burning -verkoston uusi kumppani. Life Long Burning -verkosto on EU:n Luova Eurooppa -ohjelman tukema ja kahdentoista organisaation toteuttama monivuotinen yhteistyöhanke. Verkosto koostuu festivaaleista, koreografisista keskuksista, verkostoista ja tuotantotaloista. Hanke tarjoaa vastavuoroisella toiminnallaan kestävää tukea niin nouseville kuin uransa puolivälissä oleville nykytanssin tekijöille. Tavoitteena on edistää taiteilijoiden kohtaamista ja liikkuvuutta maiden välillä. Tänä vuonna Liikkeellä marraskuussa, Uferstudios Berlin ja Brain Store Project Sofia toteuttavat vastavuoroista toimintaa. Kesällä Uferstudios Berlin tarjosi suomalaistaiteilija Lin Dalle työskentelyresidenssin, ja vastineeksi Liikkeellä marraskuussa tarjoaa työskentelyresidenssin berliiniläiselle taiteilijalle Dominique Tegholle. Lähetimme toukokuussa koreografi Mikko Hyvösen Sofiaan Antistatic Festivaaleille, jossa hän tutustui festivaalin ohjelmaan sekä osallistui työpajoihin ja verkostoitui. Tämän vuoden Liikkeellä marraskuussa -festivaaleille saamme vieraaksemme bulgarialaisen esittävän taiteen toimittajan ja kirjailijan Angelina Georgievan. Angelina pääsee kokemaan koko festivaalin ohjelmiston ja hän kirjoittaa siitä kritiikin.

Yhteistyössä Italian Santarcangelo Festivaalin ja Italian kulttuuri-instituutin kanssa saamme vieraaksemme taiteilija Flavia Zaganellin työskentelyresidenssiin. Hän työskentelee ja tekee tutkimusta Helsingissä ja myös hänellä on mahdollisuus nähdä koko festivaalin ohjelmisto. Flavialla on avoimet harjoitukset Liisa Pentin studiolla 11.11. klo 16. Olet lämpimästi tervetullut!

Meille on tärkeää mahdollistaa kohtaamisia niin taiteilijoiden välillä kuin yleisön kanssa. Teemme tätä kumppaneidemme tuella ja tämä linja näkyy myös Soup Talks -sarjassa sekä After-Soup -hetkissä jokaisen esityksen jälkeen.

Jos sinulla ei vielä ole lippuja Liikkeellä marraskuussa -festivaalin esityksiin, toimi pian ja ilmoittaudu myös Soup Talk -keskustelitilaisuuksiin!

Nähdään pian!

Kerstin Schroth & Moving in November -tiimi

Kuva © Kerstin Schroth