“Kutsun sinut sulkemaan silmäsi ja muistelemaan ääneen puutarhaa lapsuudestasi. Se voi olla mikä tahansa puutarha; naapurisi, isovanhempiesi, koulumatkoilla päivittäin ohittamasi tai perheesi. Vaikka se yksi lapsuudenkodissasi ollut istutettu kasvi voidaan laskea puutarhaksi. Pyydän sinua äänittämään muisteluasi puhelimellasi, tai millä tahansa äänityslaitteella hiljaisessa paikassa. Silmät suljettuina, viiden minuutin ajan, kuvaile mieleesi tullutta puutarhaa kaikilla tavoilla, joilla muistat. Käynnistä ajastin (5 min), paina äänitä, kerro etunimesi, sulje silmäsi ja muistele ääneen. Kun aika on täynnä, lopeta äänitys. Rakkaudella, Jared”

Jared Gradinger yhdessä Liikkeellä marraskuussa kanssa kerää äänitteitä ihmisten lapsuusajan puutarhamuistoista. Äänitteet tulevat osaksi Gradingerin pitkäaikaista projektia, jonka palasia nähdään Liikkeellä marraskuussa festivaalilla 2022. Äänitteiden suosituskieli on englanti, mutta halutessasi saat tehdä äänitteen omalla äidinkielelläsi. Voit lähettää äänitteesi osoitteeseen  Lähettämällä hyväksyt äänitteesi käytön julkisesti työn tuotoksissa.

Jared Gradinger

Jared Gradinger on koreografi, taiteilija, esiintyjä ja puutarhuri. Hän syntyi Yhdysvalloissa ja on asunut Berliinissä vuodesta 2002 asti. Hänen rajapinnoilla toteutuva taide käsittää niin esiintymisen, tanssin, sosiaalisen taiteen kuin luonnon parissa työskentelyn.