Työpajassa tanssitaan oman kehon sisäisestä maailmasta ja kokemuksesta käsin. Kehon ja mielen yhteyttä vahvistetaan. Eri aisteja herättelemällä tullaan tietoiseksi tästä hetkestä ja muista eläväisistä ympärillämme. Tutustumme alueeseen monien eri lajien yhteisenä kotina. Millaisia eläimiä täällä asuu? Miltä tuntuu hypähdellä kuin harakka tai juosta kuin jänis? Miten tutustua kimalaiseen?

Työpaja on suunnattu kaikille 15 vuodesta ylöspäin, oletpa ensi kertaa tanssikurssilla tai jo pidempään tanssia harrastanut. Työpajassa liikutaan omaa kehoa kuunnellen ja jokaisen omista lähtökohdista käsin. Työskentely tapahtuu sisällä tanssisalissa sekä ulkona lähialueella. Ota siis mukaan liikkumiseen soveltuvat sisä- ja ulkovaatteet. Työpajan ohjaajat Matilda Aaltonen ja Veli Lehtovaara ovat helsinkiläisiä tanssitaiteilijoita. Heitä kiinnostaa tanssi, joka muotoutuu suhteessa luontoon sisällämme ja ympärillämme.

Matilda Aaltonen

Matilda Aaltonen on helsinkiläinen tanssija ja koreografi, joka valmistui tanssitaiteen maisteriksi keväällä 2020 Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta. Tällä hetkellä Aaltosen työ keskittyy ihmisten ja muunlajisten eläinten suhteiden tutkimiseen ja lajienväliseen yhteistyöhön. Hän on osa monialaista eläinten kertomisen tapoja tutkivaa Voiko? -kollektiivia ja työskentelee tiedettä ja taidetta yhdistävässä tutkimushankkeessa Elonkirjon äänettömät ja puhe niiden puolesta, jota johtaa filosofi Elisa Aaltola. Aaltosen teoksia on nähty Todellisuuden tutkimuskeskuksen ja Zodiak – Uuden tanssin keskuksen ohjelmistoissa.

Veli Lehtovaara

Veli Lehtovaara on kansainvälisellä tanssin ja kokeellisen teatterin kentällä työskentelevä koreografi ja esiintyjä. Hän asui ja työskenteli Brysselissä vuosina 2008–2018. Lehtovaaran teoksia on esitetty keskeisillä näyttämöillä ja festivaaleilla Euroopassa sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikassa. Viime vuosina hän on keskittynyt työssään koreografian, ekologisen ajattelun ja ruumiin moninaisuuden rajapintoihin. Lehtovaara opettaa ja tekee taiteellista väitöskirjatutkimusta Teatterikorkeakoulussa.