Teoksessaan Radical Light koreografi Salva Sanchis asettuu vuoropuheluun Senjan Jansenin ja Joris Vermeirenin musiikin kanssa. Kahden äänisuunnittelijan minimalistisen teknon ja kokeilevan elektroniikan fuusio luo ihastuttavan, pointillistisen paletin mikroääniä – niin rytmisiä kuin meditatiivisia, käsittämättömiä ja tarttuvia.

Radical Light rakentuu musiikillisen pulssin ympärille. Teos on suoraviivaista, puhdasta ja kerroksellista tanssia. Tanssi ja musiikki flirttailevat toisilleen yhteisen pulssin kautta. Tunti tinkimätöntä liikettä ja ääntä, tempona 120 iskua minuutissa.

Salva Sanchis

Salva Sanchis syntyi Manresan kaupungissa lähellä Barcelonaa. Hän opiskeli teatteria Institut del Teatre de Barcelonassa. Vuonna 1995 hän muutti Belgiaan opiskelemaan P.A.R.T.S.-kouluun ja valmistui sen historian ensimmäiseltä vuosikurssilta.

Sanchis on tehnyt lukuisia omia teoksia sekä toiminut Rosas-ryhmän vierailevana koreografina. Vuosina 2009-2017 hän toimi Kunst/Werk-ryhmän taiteellisena johtajana yhdessä koreografi Marc Vanrunxtin kanssa. Tällä hetkellä Sanchis opiskelee psykologiaa.

Media

Liikkeellä marraskuussa -festivaalin avaus tarjosi loistavaa tanssia ja upeaa liikettä (Demokraatti, 5.11.2018)