Teoksessa Save the Last Dance for Me italialainen koreografi Alessando Sciarroni herättää henkiin katoamassa olevan tanssin, Polka Chinatan. Tämä valloittava, perinteisesti yksinomaan miesten esittämä seurustelutanssi on peräisin Bolognasta 1900-luvun alkupuolelta. Fyysisesti vaativassa tanssissa yhdistyvät akrobaattiset liikkeet ja yksityiskohtaiset syleilyt kahden tanssijan pyöriessä ja taivuttaessa polviaan lähes maahan asti. Sciarroni tutustui Polka Chinataan joulukuussa 2018, jolloin sitä harjoitettiin Italiassa vain viiden henkilön voimin. 

Teoksessa Save the Last Dance for Me tanssijat Gianmaria Borzillo ja Giovanfrancesco Giannini astuvat näyttämölle hallitakseen Polka Chinatan askeleet. Sciarroni on työstänyt teosta yhdessä tanssimestari Giancarlo Stagnin kanssa, joka on tutkinut Polka Chinataa videomateriaalien avulla yli puolen vuosisadan takaa. Yhdessä he tarjoilevat pyörivän ja fyysisen esityksen puhaltaen uutta elämää sukupuuttovaarassa olevaan suosittuun perinteeseen. 

 

Alessandro Sciarroni on italialainen esittävän taiteen alalla toimiva taiteilija, jolla on usean vuoden kokemus kuvataiteesta ja teatteritutkimuksesta. Sciarronin teoksia on ollut esillä festivaaleilla ja museoissa maailmanlaajuisesti. Hänen työssään käsitteellisen pohjan päälle rakentuu äärimmäisen orgaaninen muoto, joka usein koettelee esiintyjien fyysisiä rajoja. Ominaista teoksille on niiden ankaruus, johdonmukaisuus ja intensiteetti. Sciarroni työskentelee eri alojen ammattilaisten kanssa ja käyttää tekniikoita tanssista, sirkuksesta ja urheilusta. Hän pyrkii paljastamaan esiintymisen pakkomielteitä, pelkoja ja haavoittuvuuksia fyysisesti vaativien, toisteisten harjoitteiden kautta ja ajan eri ulottuvuuksia tarkastellen. Tavoitteena on empaattinen suhde yleisön ja esiintyjien välillä. 

Vuonna 2016 Sciarronin teos UNTITLED_I will be there when you die esitettiin Liikkeellä marraskuussa -festivaalin ohjelmistossa. Hänet palkittiin Venetsian biennaalin Kultaisella leijonalla tanssin elämäntyöstä vuonna 2019. Alessandro Sciarroni toimii CENTQUATRE – PARIS ja Triennale Milano Teatron yhteistyötaiteilijana vuosina 2022-2024.