SOCIAL SOIL on tuotettu vuoden 2020 marraskuun festivaalin sekä kesäkuun Jälkiä marraskuusta -tapahtuman biojätteistä. Biomassa koostuu ensisijaisesti biohajoavista soppakupeista ja kansista sekä maasta kerätyistä lehdistä. Seassa on myös taiteilijoiden ja työryhmien takahuoneiden biojätteitä, käytettyjä kirjoituspapereita Soup Talkseista ja harjoituksista, käsiohjelmia sekä kompostikelpoista rekvisiittaa.

SOCIAL SOIL teoksen ja pitkäkestoisen kompostointiprosessin myötä Pie Kär yhdessä Liikkeellä marraskuussa kanssa tutkii jättämiämme jälkiä. Sulatellen festivaalin toimintaa ja pohtien uusiutuvia tapoja työskennellä.

Festivaalin aikana saatoit yhdessä tai useammassa esityspaikoistamme törmätä sosiaaliseen koreografiin Pie Kär sekä teokseen SOCIAL SOIL. Ehkä keskustelit Pie Kärin kanssa tai sait pussillisen multaa kotiin vietäväksi, ravinnoksi kasveillesi.

Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden syventyä projektiin, joten alla video, joka kuvattiin Pie Kärin kompostointiprosessin aikana.

Festivaalin jälkien keräys jatkui tämän vuoden festivaalilla. Komposti tulee päätökseensä osana taiteilijoiden Angela Schubotin ja Jared Gradingerin teosta, joka esitetään festivaalilla marraskuussa 2022.

Nyt haluamme toivottaa sinulle onnellista joulun odotusta, nähdään vuonna 2022!
Liikkeellä marraskuussa -tiimi

Kuva: Ilona Burtsoff