Soup Talks on sarja keskusteluja ja kohtaamisia festivaalin taiteilijoiden kanssa. Keskustelusarja kulkee festivaalin läpi tuoden ihmisiä yhteen. Toivotamme teidät tervetulleiksi suuren pöydän ympärille, lämpimän keiton äärelle. Kutsumme yleisön osallistumaan, kuuntelemaan, esittämään kysymyksiä, keskustelemaan. Jokaisen keskustelun moderoi yksi paikallinen taiteilija.
Soup Talks järjestetään yhteistyössä Caisan kanssa.
7.11.2024
Teos Pancor Poetics
Vieras: Pontus Pettersson
Moderoija: Maija Hirvanen
8.11.2024 @ Goethe-Institut Finnland
Teos A Plot / A Scandal
Vieras: Ligia Lewis ja työryhmä
Moderoija: Gesa Piper
9.11.2024
Teos LIVRE D’IMAGES SANS IMAGES
Vieras: Mette Edvardsen & Iben Edvardsen
Moderoija: Laura Cemin
10.11.2024
Teos The Second Body
Vieras: Ola Maciejewska ja työryhmä
Moderoija: Tuuli Vahtola
11.11.2024
Teos Soliloquio (I woke up and hit my head against the wall)
Vieras: Tiziano Cruz
Moderoija: Eurídice Hernandes
12.11.2024
Teos Skvallret (The Gossip)
Vieras: Stina Nyberg
Moderoija: Chen Nadler & Tim Winter
13.11.2024
Teos Whitewashing
Vieras: Rébecca Chaillon
Moderoija: Kadence Neill & N.N.
14.11.2024
Teos The Making of Pinocchio
Vieras: The Making of Pinocchio työryhmä
Moderoija:
15.11.2024
Soup Talk Panel
Vieraat: Raphaël Beau, Sara Grotenfelt, Milla Koistinen, Anne Naukkarinen, Lydia Touliatou
Moderoija: Simo Kellokumpu
16.11.2024
Teos blackmilk
Vieras: Tiran Willemse
Moderoija:
17.11.2024
Teos IL FAUX
Vieras: Calixto Neto
Moderoija: Esete Sutinen
Maija Hirvanen on koreografi ja esitystaiteilija. Hänen kiinnostuksenkohteensa ulottuvat taiteen ja erilaisten uskomusjärjestelmien välisestä suhteesta uudelleen oppimisen tapoihin sekä kysymyksiin kehollisuudesta ja ihmistä laajemmasta näkökulmasta esitystaiteessa ja koreografiassa. Hän luo esityksiä näyttämöille ja erilaisiin paikkoihin, kirjoittaa, tutkii ja opettaa. Hirvasen teoksia on esitetty festivaaleilla ja paikoissa, kuten Tanz im August/Hebbel am Ufer/Berliini, ImpulsTanz/Wien, Sadler’s Wells/Lontoo, SPRING Festival/Utrecht, Seoul Performing Arts Festival, Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis, SAAL Biennaal/Tallinna sekä Dansens Hus/Tukholma, Zodiak, Kiasma, Baltic Circle -festivaali ja Helsingin juhlaviikot. Maija toimii Taiteen edistämiskeskuksen myöntämänä tanssitaiteen taiteilijaprofessorina vuosina 2024–2028.
Gesa Piper on saksalaissyntyinen tanssitaiteilija ja -pedagogi. Hän on asunut Suomessa vuodesta 2011 ja toimii esiintyjänä, opettajana ja koreografina kansallisesti ja kansainvälisesti, mm. Fabien Priovillen ja Jude Waltonin solistina. Hänen oma taiteellinen työnsä on käsitellyt ekologisia ja esivanhempien teemoja jo useiden vuosien ajan. Hänen teoksiaan on esitetty useissa eri paikoissa ja festivaaleilla, kuten Bog Stories UrbanApa 2023 -tapahtumassa ja Memory Matter yhteistyössä Georgie Goaterin ja Maikki Palmin kanssa Zodiak Uuden tanssin keskuksessa vuonna 2020. Hänellä on tanssin ja koreografian kandidaatin tutkinto ArtEZ Arnhemista ja tanssipedagogiikan maisterin tutkinto Teatterikorkeakoulusta. Hän on työskennellyt Teatterikorkeakoulussa eri ohjelmissa ja tehtävissä vuodesta 2014 lähtien.
Laura Cemin (s. 1992) on italialainen kuvataiteilija ja koreografi, joka asuu Helsingissä. Hänen teoksensa tutkivat kielen koreografista voimaa ja sitä, miten kieli vaikuttaa liikkeeseen ja fyysiseen vuorovaikutukseen. Hänen teoksiaan on esitetty sekä kansallisesti että kansainvälisesti muun muassa Kiasma-teatterissa, Helsingin taidemuseossa, Ateenan nykytaiteen museossa ja Brysselin Bozarissa. Kirjailijana toimimisen lisäksi Laura toimii tanssidramaturgina ja vierailevana luennoitsijana useissa kansainvälisissä instituutioissa.
Tuuli Vahtola on Helsingissä asuva tanssi– ja esitystaiteilija, joka työskentelee esiintyjänä ja koreografina. Taiteellisessa työssään häntä kiinnostavat intiimiyteen, kosketusaistiin sekä kielen ruumiillisuuteen liittyvät kysymykset. Nämä kysymykset kytkeytyvät laajempaan kiinnostukseen sosiaalisiin suhteisiin, todellisuuksiin ja vastuuseen liittyen, sekä niiden outouttamisen mahdollisuuteen kokeilevan esityksen keinoin. Tuulin viimeisimpiä töitä ovat New Perfromance Turku Biennalessa näytetty Here, there, somewhere (2023) sekä Nykytaidetila Kutomolla ensi-iltansa saanut intimate expectations (2023), yhdessä Ella Skoikan ja työryhmän kanssa. Esiintyjänä Tuuli on työsknnellyt hiljattain koreografien Sonja Jokiniemi ja Oda Brekke teoksissa. Tuuli on valmistunut tanssijaksi Tukholman Taideyliopistosta 2017. Vuonna 2024 Tuuli osallistui danceWEB Scholarship ohjelmaan ImPulsTanz –festivaalilla Wienissä Liikkeellä Marraskuussa –festivaalin nimeämänä.
Eurídice Hernández Gomes on Latinalaisen Amerikan tutkimuksen tohtoritutkija Helsingin yliopiston poliittisten, yhteiskunnallisten ja alueellisten muutosten tohtoriohjelmassa. Hän on omistautunut julkisten tilojen, muuttoliikkeen dynamiikan ja identiteetin kehityksen välisten monimutkaisten yhteyksien paljastamiseen. Väitöskirjassaan Hernández tutkii latinalaisamerikkalaisten ”paikkojen” syntymistä pääkaupunkiseudun sosiaaliseen infrastruktuuriin ja niiden vaikutusta suomalais-latinalaisamerikkalaistaustaisten yksilöiden elämään. Eurídice soveltaa etnografisia menetelmiä ja taidepohjaista tutkimusta tutkiakseen kaupunkitilojen ja transkulttuurisen identifikaation risteyskohtia.
Simo Kellokumpu on helsinkiläinen koreografi ja tutkija, joka työskentelee koreografian ja nykytaiteen parissa. Työssään Kellokumpu tutkii kehojen, koreografian, liikkeen ja tilan/paikan poikkitaiteellista vuorovaikutusta, johon vaikuttavat internetin jälkeiset hyperlukemisen käytännöt, queer-spekulatiivinen fiktio ja paikkasidonnaisuus/kyvykkyys. Soolotyönsä lisäksi Kellokumpu tekee yhteistyötä muiden taiteilijoiden kanssa, ja hänen viimeisimpiä teoksiaan on esitetty Toaster-festivaalilla Kööpenhaminassa, Tokyo Arts and Space -tapahtumassa, Kohta Galleriassa Helsingissä ja Konstmuseet i Norr Kiirunassa. Valmistuttuaan taiteiden tohtoriksi vuonna 2019 Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksessa (TUTKE) taiteelliseen tutkimushankkeeseensa Choreography as Reading Practice perustuen, Kellokumpu on työskennellyt vierailevana tutkijana TUTKEssa taiteellisen post doc -tutkimushankkeensa xeno/exo/astro-choreadings. Taiteellisen työnsä ohella Kellokumpu toimii tällä hetkellä luennoitsijana Teatterikorkeakoulun, Uniarts Helsingin, tanssiperformanssin MA-ohjelmassa sekä kuraattori-fasilitaattorina Pengerkatu 7 – Työhuone-taidetilassa Helsingissä.
Paikka
Caisa, Kaikukatu 4B, 00530 Helsinki
Goethe-Institut Finnland, Salomonkatu 5B, 00100 Helsinki
Ajankohta
7.11.2024 12.00
8.11.2024 12.00 @ Goethe-Institut
9.11.2024 12.00
10.11.2024 12.00
11.11.2024 12.00
12.11.2024 12.00
13.11.2024 12.00
14.11.2024 12.00
15.11.2024 12.00
16.11.2024 12.00
17.11.2024 12.00
Liput
Ovet avataan klo 11.40
Kesto: 1,5h
Kuva: Kerstin Schroth
Toteutettu yhteistyössä: Caisa, Goethe-Institut Finnland & Nordic Choreographic Platform (NCP), a network of MA programmes in Choreography: KHIO/ Oslo National Academy of the Arts, SKH/ Stockholm University of the Arts, DASPA/ Danish National School of Performing Arts, TeaK/ Theatre Academy of the University of the Arts.
Liikkeellä marraskuussa järjestää Soup Talk sarjan osana Life Long Burning – Futures Lost and Found EU-verkostoa, jota tukee Luova Eurooppa ohjelma 2023-2026.