Submission Submission on kasvava koodeksi keskiaikaisten naispyhimysten performatiivisista muotokuvista, jossa Bryana Fritz ilmentää ”amatöörihagiografin” roolia. Amatööri kuvastaa sekä aloittelijaa että rakastajaa. Hagiografilla viitataan keskiaikaisen kirjallisuuden pyhimyselämäkertoihin. Performatiivisten muotokuvien sarjassa Fritz ilmentää ruumiillisia, retorisia ja performatiivisia strategioita, joita keskiaikaiset naispyhimykset käyttivät kukistaakseen rajoitteisen elämänsä, intohimonsa ja kuolemansa. Upottamalla fyysisen ja digitaalisen kehonsa menneiden pyhien kaikuihin, hän suorittaa pyhyydelle ruumiinavauksen ja herättää nämä narratiivit henkiin.   

Liikkeellä marraskuussa -festivaaleilla esitetään Hildegard Bingeniläisen, Katariina Sienalaisen, Christina Bolsenialaisen ja Jeanne d’Arcin muotokuvat. 

 

Bryana Fritz on koreografi, tanssija ja kirjoittaja. Hän työskentelee kirjallisuuden ja esityksen risteyskohdassa usein duettona OS X -käyttöliittymän kanssa. Hänen työtään ruokkivat jatkuva kiinnostus keskiaikaiseen kirjallisuuteen, fanifiktioon, mediatutkimukseen ja lukutaidottomuuden historiaan. Hän tekee myös yhteistyötä Henry Andersenin kanssa nimellä Slow Reading Club.