Frédéric Gies & Weld Company: Tribute – the library version

Liikkeellä marraskuussa -festivaalille varta vasten tehdyssä Tribute – the library version -esityksessä koreografi Frédéric Gies esittää itse alun perin yhdeksälle tanssijalle tekemänsä teoksen Tribute. Alkuperäisteos syntyi, kun Weld Company vuonna 2018 kutsui Giesin luomaan heille koreografian. Nyt nähtävässä esityksessä ryhmäteoksesta tulee soolo.

Maailmanlaajuisen terveyskriisi on vaikeuttanut erityisesti suurempien ryhmien kansainvälisiä kiertueita ja teosten esittämistä. Poikkeustilanne pakottaa meidät pysähtymään, mukautumaan ja etsimään luovia ratkaisuja jatkaaksemme teosten esittämistä ja yhteistyötä taiteilijoiden kanssa. Kutsumme sinut kanssamme tähän erityiseen iltaan, kokemaan ja näkemään jälkiä alkuperäisestä Tribute-versiosta. Alkuperäisen version teoksesta pyrimme esittämään vuoden 2021 aikana.

Frédéric Gies & Weld Company: Tribute
(Päivät ilmoitetaan myöhemmin)

Teoksessaan Tribute Frédéric Gies on avannut tanssikirjastonsa Weld Companyn tanssijoille. Tanssit nitovat yhteen aiempien tanssien runollisuutta, herkkiä ja raakoja tekstuureja, luoden odotuksia tuleville tansseille. Syksyllä 2018 ryhmä kutsui Giesin luomaan heille koreografian. Tuloksena syntyi Tribute, koreografia yhdeksälle tanssijalle, jota säestää DJ Fiedelin teknomusiikki. Weld Companyyn kuuluu eri sukupolvia sekä työskentely- ja ilmaisutapoja edustavia tanssijoita ja koreografeja jotka työskentelevät yhdessä. Ryhmä perustettiin vuonna 2013 Tukholmassa sijaitsevan taiteelle ja tanssille omistetun Weld-tuotantoalustan yhteyteen. Weld Company haluaa viedä eteenpäin tanssiseurueen ajatusta, sitä mitä se voi olla, luoden rakenteita, jotka mahdollistavat uusien visioiden ja ajatusten esiin tulemisen. Ryhmän tärkein päämäärä on luoda vapaa tila harjoittaa taidetta, tulla tanssivaksi kehoksi, tanssivaksi yhteisöksi. Siten esittäen kysymyksiä nykypäivän tanssin ja koreografian luonteesta.

Frédéric Gies

Frédéric Gies on kokeellisen tanssin kentällä toimiva taiteilija. Hänen työskentelynsä perustuu tarkkaan liikkeen tutkimuksen prosessiin, joihon ovat vaikuttaneet hänen kokemuksensa somaattisista harjoitteista, nykytanssin eri praktiikoista, hänen aikaisempi koulutuksensa baletin saralla sekä kokemuksensa teknoklubeilla ja reiveissä. Hänen tanssinsa kaatavat monella tavalla hierarkioita ja jakoja eri tanssilajien välillä. Gies asuu tällä hetkellä Ruotsissa.

DJ Fiedel

Ensimmäiset DJ-esiintymisensä Fiedel teki Berliinissä 90-luvulla, jolloin hän aloitti levyjen pyörittelyn Subversiv-klubin viikoittaisissa maanantaitapahtumissa. Pian muutettuaan Berliiniin hän aloitti MMM-nimellä kulkevan yhteistyönsä ystävänsä Errorsmithin kanssa. Fiedel aloitti vuonna 2000 esiintymisen OstGut-klubilla ja myöhemmin jatkoi esiintymistä Berghain-klubilla, joka on vieläkin hänen kotipaikkansa. Tämän ohella hän on työskennellyt pitkään koreografi Frédéric Giesin kanssa.