Sonja Jokiniemen työpaja Weaving textures and feelings on keskusteleva kokonaisuus, jossa kollektiivinen kertomus toteutuu käsin kosketeltavana esineenä. Jokiniemi työskentelee lankojen ja kankaiden parissa ja kutsuu vierailijat luomaan niistä kokonaisuuden yhdessä hänen kanssaan. Hän kysyy, kuinka tarinoita kerrotaan ja kuka tai mikä voi kertoa tarinaa. Jokiniemi on kiinnostunut ei-verbaalisista kommunikoinnin strategioista ja paluusta läheiseen tarinankerrontaan kielellisen manipulaation keskellä. Kuinka erilaiset tekstuurit voivat kommunikoida sitä, mitä sanat eivät tavoita?

Työpajan tarkoituksena on kerätä erilaisia tarinoita ja kertomuksia lankojen ja tekstiilin kautta. Tämä osallistava praktiikka jatkuu seuraavan vuoden aikana, liikkuen kohti julkista taideteosta – eräänlaista peittoa, joka on kulkenut monissa paikoissa, jota moni ihminen on koskettanut ja jossa tuntuvat monien ihmisten jäljet ja äänet.

Jokiniemi on kehittänyt työpajakonseptin ÖH-näyttämöteoksen rinnalla. Teoksen ensiesitys nähdään osana Liikkeellä marraskuussa -festivaalia sekä Zodiak – Uuden tanssin keskuksen ohjelmistoa. Lisää Sonjasta ja ÖH-teokseen liittyvistä ajatuksista voit lukea tästä linkistä.

Pyrimme poikkeustilanteen huomioiden luomaan taiteilijan ja osallistujien välille mahdollisimman avoimen kohtaamisen, jossa aito yhteistyö toteutuu. Työpaja toteutetaan pienryhmissä, jotta jokainen voi osallistua niihin turvallisesti. Festivaaliesityksiä koskevat turvallisuusohjeet ovat voimassa myös työpajoissamme. Voit lukea festivaalin turvallisuusohjeista lisää oikealla olevasta napista.