Janina Rajakangas ja Neil Callaghan avaavat ovet vuoden 2019 festivaalilla ensi-iltansa saavan teoksen Over Your Fucking Body ensimmäiseen työvaiheeseen. Taiteilijoiden metodeista kiinnostuneet voivat osallistua kolmipäiväiseen työpajaan marraskuussa. Työvaiheen viimeinen päivä on avoin festivaaliyleisölle.

Rajakangas ja Callaghan haluavat tehdä teoksen niin, että yleisö on läsnä heti alusta alkaen. Dueton sijaan ideana on tehdä trio, jossa yleisö ottaa kolmannen esiintyjän paikan. Taiteilijat paljastavat, miten he lähestyvät teosprosessia ja tarjoavat harjoitteitaan ja tutkimusmetodejaan jokaisen halukkaan kokeiltavaksi.

”Yhdessä yleisön kanssa tarkastelemme teoksen asettamaa kysymystä: Miten ymmärtää yleisö yhtenä trion osana, ja samalla kunnioittaa jokaisen yleisön jäsenen yksilöllisyyttä? Miten yksilöt muodostavat kollektiivin, jota kutsutaan yleisöksi?”

”Käytämme meidän ja yleisön muodostamaa kolmikantaa luodaksemme mahdollisuuksia intiimien reaktioiden jakamiselle. Harjoitusprosessin alun avaaminen muille tulee olemaan epämukavaa ja rohkeutta vaativaa; se on sekä antelias ele että ystävällinen avunpyyntö.”

Neil Callaghan ja Janina Rajakangas

Neil Callaghan on tehnyt esityksiä vuodesta 2002 tanssin, teatterin ja kuvataiteen saralla. Hän tekee töitä yksin ja yhteistyössä Lea Andersonin, Doris Uhlichin, Nicola Coniberen, Dan Canhamin, Requardt & Rosenbergin, Simone Kenyonin, Janina Rajakankaan ja Vlatka Horvatin kanssa. Tällä hetkellä hän esiintyy Meg Stuartin teoksessa Until Our Hearts Stop.

Janina Rajakangas toimii pääasiallisesti koreografina, jonka taiteelliseen praktiikkaan kuuluu keskeisesti myös esiintyminen, opetus, julkinen reflektointi ja moderointi. Hän on ohjannut muun muassa teokset Dinosaurus (2015,) Teini (2017) ja Kanarialintu (2018). Rajakangas esiintyy tanssijana ryhmille Frauke Requardt, Requardt & Rosenberg ja Robert Clark Lontoossa. Vuonna 2018 Janina työskentelee Taiteen edistämiskeskuksen taiteilija-apurahalla.