Halusta tuntea ja olla vuorovaikutuksessa ei-inhimillisten olentojen kanssa, Angela Schubot ja Jared Gradinger loivat syvän yhteyden luonnon ja sen sisäisen älykkyyden kanssa. Teoksessa YEW: kids, muovaten duettoaan YEW: outside, yhteistyössä luonnon kanssa taiteilijat tarjoavat yli kolmevuotiaille lapsille intensiivisiä kohtaamisia luonnon kanssa.Esiintyvän taiteilijaduon Schubot/Gradinger työ pyörii ehdottoman rinnakkaiselon ja itsensä liukenemisen äärellä, jota luonnehtii äärimmäisen fyysinen liikekieli ja ainutlaatuinen taiteellinen kädenjälki.

Schubot/Gradinger

Angela Schubot on tanssija, taiteilija, koreografi, tutkija ja kehoterapeutti-parantaja. Hänen juurensa ovat Perussa sekä Kanadassa ja tällä hetkellä hän asuu Berliinissä. Jared Gradinger on koreografi, taiteilija, esiintyjä ja puutarhuri. Hän syntyi Yhdysvalloissa ja on asunut Berliinissä vuodesta 2002 asti. Schubot ja Gradinger työskentelivät ensimmäistä kertaa yhdessä vuonna 2002 Constanza Macrasin johdolla. Jo silloin he huomasivat vahvan yhteisen kiinnostuksen puhtaasti keholliseen ja samalla dynaamiseen liikekieleen. Yhdessä he alkoivat yhdistellä kehollisia harjoitteita filosofisiin ja jopa esoteerisiin ajatuksiin. Heidän yhteistyönsä painopiste oli kehon rajojen kyseenalaistaminen, jonka lähtökohtana toimi kurkotus kohti yksittäisiä identiteettejä pakenevaa ehdotonta yhteenkuuluvuuden tunnetta. Vuosien 2009 ja 2013 välillä he loivat neljä täyspitkää teosta: What they are instead of (2009), Is maybe (2012), Dying together and I hope you die soon (2013) sekä All my holes are theirs (2013).

Taiteilijaduon halu olla kanssakäymisessä ei-inhimillisten olentojen kanssa sekä tarve avautua ei-inhimillisen maailman ehdottomalle yhteenkuuluvuuden tunteelle ovat luoneet pohjan vahvalle immersiolle kasvien ja luonnon kanssa. Vuodesta 2017 asti he ovat luoneet esityksiä yhdessä luonnon kanssa. Nämä teokset ovat olleet hienovaraisia pyrkimyksiä hajottaa ihminen-luonto-dikotomia sekä luoda hierarkiatonta yhteiseloa oikeiden kohtaamisten ja radikaalien kokeilujen kautta.