Mitä tapahtuu arkisen todellisuuden laitamilla, materiaalisen kehon nukkuessa tai toimiessa viihteen kuluttajana? Astral Projections on elävä installaatio ja kestollinen esitys, joka liikkuu unen ja fiktion rajapinnoilla. Esitystilassa, erilaiset unikehot ja niiden inkarnaatiot kommunikoivat keskenään surrealistisessa rituaalissa. Installaatioesitys sulauttaa yhteen dokumentoituja unia, mystisismiä ja digitaalisen viihteen tunnelmia. Työryhmän muodostavat koreografit Mikko Niemistö ja Sanna Blennow, valosuunnittelija Teo Lanerva, tanssija-äänisuunnittelija Olli Lautiola sekä muotisuunnittelija-performanssitaiteilija Justus Kantakoski. Astral Projections on osa Mikko Niemistö aloittamaa teosten sarjaa, joka tutkii unia ja niiden poliittista relevanssia tämän päivän 24/7 yhteiskunnassa. Tähän sarjaan kuuluu myös festivaalilla nähtävä teos Odd Meters. Astral Projections nähtiin alun perin Forum Box Galleriassa maaliskuussa 2020, ennen kun se suljettiin koronapandemian myötä. Liikkeellä marraskuussa -festivaalilla kestollinen esitys nähdään kerran tai kaksi päivässä.

Mikko Niemistö

Mikko Niemistö on koreografi ja esitystaiteilija, joka työskentelee Helsingissä ja ulkomailla. Hän on toteuttanut sekä sooloteoksia että monialaisia kokonaisuuksia, joissa eri taiteenlajit käyvät vuoropuhelua. Mikko on koulutukseltaan Master of Fine Arts in Choreography (Dans och circushögskolan / New Performative Practices -maisteriohjelma, Tukholma, 2017).

Sanna Blennow

Sanna Blennow on koreografi, esiintyjä ja pedagogi, jota kiehtoo esitysformaattien haastaminen ja taiteenlajien ristisiitokset. Blennow työskentelee mielellään yhdessä muiden kanssa, intuitioiden kautta navigoiden alueelle, jossa yhdistyy kunnianhimo, halut ja toiveet. Hän on koulutukseltaan Bachelor of Choreography (The Danish National School of Performing Arts, 2011) sekä Master of Fine Arts in Critical & Pedagogical Studies (Malmö Art Academy, 2019).

Teo Lanerva

Teo Lanerva on helsinkiläinen freelancer valo- ja videosuunnittelija (TeM). Hän työskentelee enimmäkseen nykyesitysten parissa sekä tapahtumissa niin pienillä underground-klubeilla kuin suurilla festivaaleillakin. Hänen suunnittelemiaan teoksia on nähty yli kymmenessä maassa.

Olli Lautiola

Olli Lautiola on freelancetanssija, tanssinopettaja, koreografi sekä äänisuunnittelija. Hän valmistui tanssin kandidaatiksi vuonna 2017 Tukholman Dans och cirkushögskolanista. Opintojensa jälkeen hän on työskennellyt useissa produktioissa sekä Suomessa, että kansainvälisesti.

Justus Kantakoski

Justus Kantakoski on suomalainen muoti- ja performanssitaiteilija. Justus työskentelee muotisuunnittelun, käsityön ja nykytaiteen välillä kuten myös esitystaiteen kentällä.