Mitä tapahtuu arkisen todellisuuden laitamilla, materiaalisen kehon nukkuessa tai toimiessa viihteen kuluttajana? Astral Projections on elävä installaatio ja kestollinen esitys, joka liikkuu unen ja fiktion rajapinnoilla. Galleriatilassa, erilaiset unikehot ja niiden inkarnaatiot kommunikoivat keskenään surrealistisessa rituaalissa. Installaatioesitys sulauttaa yhteen dokumentoituja unia, mystisismiä ja digitaalisen viihteen tunnelmia. Työryhmän muodostavat koreografit Mikko Niemistö ja Sanna Blennow, valosuunnittelija Teo Lanerva, tanssija-äänisuunnittelija Olli Lautiola sekä muotisuunnittelija-performanssitaiteilija Justus Kantakoski. Astral Projectionson osa teosten sarjaa, jotka tutkivat unia ja niiden poliittista relevanssia tämän päivän 24/7 yhteiskunnassa. Tähän sarjaan kuuluu myös festivaalilla nähtävä teos Odd Meters. Astral Projections nähtiin alun perin Forum Box Galleriassa maaliskuussa 2020, ennen kun se suljettiin koronapandemian myötä. Liikkeellä marraskuussa -festivaalilla kestollinen esitys nähdään kerran tai kaksi päivässä.

Mikko Niemistö

Mikko Niemistö on koreografi ja esitystaiteilija, joka työskentelee Helsingissä ja ulkomailla. Hän on toteuttanut sekä sooloteoksia että monialaisia kokonaisuuksia, joissa eri taiteenlajit käyvät vuoropuhelua. Mikko on koulutukseltaan Master of Fine Arts in Choreography (Dans och circushögskolan / New Performative Practices -maisteriohjelma, Tukholma, 2017).

Sanna Blennow

Sanna Blennow on tukholmalaissyntyinen koreografi, joka työskentelee tällä hetkellä Kööpenhaminassa. Blennow’n työskentelymetodeihin kuuluu esitysformaattien haastaminen ja taiteenlajien ristisiitokset. Blennow on koulutukseltaan Master of Fine Arts in Critical & Pedagogical Studies. Hän valmistui Malmön taideakatemiasta vuonna 2019.

Teo Lanerva

Teo Lanerva on helsinkiläinen freelancer valo- ja videosuunnittelija (TeM). Hän työskentelee enimmäkseen nykyesitysten parissa sekä tapahtumissa niin pienillä underground-klubeilla kuin suurilla festivaaleillakin. Hänen suunnittelemiaan teoksia on nähty yli kymmenessä maassa.

Olli Lautiola

Olli Lautiola on freelancetanssija, tanssinopettaja, koreografi sekä äänisuunnittelija. Hän valmistui tanssin kandidaatiksi vuonna 2017 Tukholman Dans och cirkushögskolanista. Opintojensa jälkeen hän on työskennellyt useissa produktioissa sekä Suomessa, että kansainvälisesti.

Justus Kantakoski

Justus Kantakoski on suomalainen muoti- ja performanssitaiteilija. Justus työskentelee muotisuunnittelun, käsityön ja nykytaiteen välillä kuten myös esitystaiteen kentällä.