Kiitos jaetusta hetkestä! Kiitos kun olitte mukana Liikkeellä marraskuussa -festivaalilla 2022. Kiitos hyvästä palautteestanne ja innostuksestanne tämän vuoden ohjelmistoa kohtaan!

Oli erityistä saada esitellä teille tämän vuoden ohjelmisto ulkomaalaisten ja helsinkiläisten taiteilijoiden kanssa. Osallistua keskusteluihin ja rakentaa uusia yhteyksiä.

Tämän vuoden ohjelmisto toi päätökseen kaksi pitkäaikaista projektia: Jared Gradingerin, Angela Schubotin, Stefan Rusconin, Alm Gnistan ja Shelley Etkinin The Hut sekä Veli Lehtovaaran, Eija-Liisa Ahtilan ja Jani Hietasen Nimeämätön luonto – osat I-III, projektit, joista on alettu keskustelemaan jo vuonna 2019. On rikastuttavaa nähdä ja jakaa näiden projektien tuloksia, jotka ovat vuosien aikana muodostaneen vaihdon, inspiraation, luottamuksen ja sitoutumisen täyteisen matkan taiteilijoiden ja meidän välillämme.

Olemme enemmän kuin tyytyväisiä teoksiin, joihin paikalliset taiteilijat osallistuivat ja jotka loivat vahvaa dialogia paikallisen esittävän taiteen kentän kanssa, Calixto Neton Feijoada, Mette Edvardsenin Time has fallen asleep in the afternoon sunshine ja Sheena McGrandlesin DAWN. Haluamme erityisesti kiittää paikallisia taiteilijoita Geoffrey Eristaa, Edit Williamsia & Carolina Florio Castroa, Freja Bäckmania, Satu Herrala & Mikko Hyvöstä sekä Herman Nybyä, Kauri Sorvaria, Riikka Theresa Innasta & Alen Nsambua sitoutumisesta ja luottamuksesta, sekä tietysti taiteellisia ryhmiä näiden teosten ympärillä.

Liikkeellä marraskuussa jatkaa levittäytymistä pääkaupunkiseudulla. Etsien sopivan esityspaikan jokaiselle esitettävälle teokselle. Jätämme jälkemme toivottavasti niin teidän muistoihinne, kuin myös alueille, joissa vierailemme. The Hut teokseen voi esimerkiksi edelleen käydä ulkoapäin tutustumassa Stoan aukiolla, ennen kuin siirrämme sen töölöläiseen lukioon erikoiseksi luokkahuoneeksi.

Mikäli kaipailet jatkoa festivaalitunnelmaan löydät Nina Vurdeljan kirjoittamat Instant reflections -tekstit festivaalin ohjelmistosta. Muista myös Jared Gradingerin Memory Garden, seuraavan kerran kun lähdet kävelylle.

Nyt lämmin, iso kiitos taiteilijoille ja heidän ihanille työryhmilleen, jotka esittelivät töitään tämän vuoden festivaalilla! Calixto Neto, Jared Gradinger, Angela Schubot, Stefan Rusconi, Alm Genista, Shelley Etkin & Suvi Kemppainen, Meg Stuart & Damaged Goods, Jeroen Peeters, Mette Edvardsen, Veli Lehtovaara, Eija-Liisa Ahtila & Jani Hietanen, Eisa Jocson, Sheena McGrandles, Tuomas Laitinen, Cherish Menzo ja Soup Talks keskustelujen moderoijat: Antonia Atarah, Karolina Ginman, Anna Talasniemi, Paul O’Neill, Vincent Roumagnac, Maija Mustonen, Anna Kozonina, River Lin sekä Otso Lähdeoja.

Yhtä lämmin ja iso kiitos kumppanivenueillemme houstaamisesta ja yhdessä ajattelusta, sekä kiitos rahoittajillemme tuesta.

Lämmöllä,
Kerstin Schroth & Liikkeellä marraskuussa -työryhmä

Arvostamme suuresti, että käyt vastaamassa kävijäkyselyymme. Siihen vastaaminen on helppoa ja nopeaa, ja vie vain noin 2-5 minuuttia ajastasi. Vastaajien kesken arvomme Mette Edvardsenin/Jeroen Peetersin kirjan. Pääset kyselyyn tästä.

Kuva: Kerstin Schroth