Miten ihmisten tanssiminen vaikuttaa tilaan? Miten keho liikkuu tilassa? Miten muiden läsnäolijoiden tanssiminen vaikuttaa kehoon?

Isabel Lewis kutsuu ihmiset luomiinsa tilanteisiin, juhlatapahtumiin, jotka koostuvat esineistä, ihmisistä, kasveista, tansseista ja tuoksuista. Kävijät voivat vapaasti liikkua sisään ja ulos sosiaalisista tilanteista. Koreografinen tila herää henkiin osallistujien liikkeestä. Lewis on luonut erityisen dramaturgian, joka on viritetty vierailijoiden ja heidän energioidensa taajuudelle. Elävä tila ja tilanne muodostuu koreografiasta, musiikista, sanataiteesta ja tarinankerronnasta, ja se kutsuu keskustelemaan, ajattelemaan, tanssimaan, kuuntelemaan, tai vain olemaan. Occasions vie osallistujan pois etäännytetystä katsojaroolista teatterissa. Lewis on kiinnostunut esteettisistä tilanteista, jotka ulottuvat visuaalisuuden lisäksi koko aistirekisteriin. Osallistujat kohtaavat tuoksuja, jotka Lewis on kehittänyt yhdessä norjalaisen Sissel Tolaasin kanssa, ja heille tarjoillaan paikallisen kokin luomia makupaloja. Stoan aulassa tapahtuva Occasions toteutetaan yhteistyössä helsinkiläisten tanssijoiden kanssa.

Isabel Lewis

Isabel Lewis on berliiniläinen taiteilija, joka on syntynyt Santo Domingossa, Dominikaanisessa tasavallassa vuonna 1981 ja kasvanut saarella Lounais-Floridan rannikolla. Ennen muuttoa Berliiniin vuonna 2009 hän asui useita vuosia New Yorkissa, missä hän tanssi monien koreografien teoksissa ja esitti omia töitään The Kitchenissä, Dance Theater Workshopissa, Judson Churchissa, Dancespace Projectissa, PS 122:ssa ja Dia Foundationissa. Hän on opiskellut kirjallisuuskritiikkiä, tanssia ja filosofiaa, ja hänen työnsä muotoutuvat moneen, luentoesityksistä ja workshopeista juhliin sekä suurimuotoisiin taideprojekteihin. Hänen töitään on esitetty mm. Centre d’Art Contemporain Genèvessa, Kunsthalle Baselissa, Lontoon Friezessä, Liverpoolin biennaalissa, Lontoon nykytaiteen instituutissa (ICA), Tanz im August -festivaalilla Berlinissä, Göteborgin kansainvälisessä nykytaiteen biennaalissa, Palais de Tokyossa, Tate Modernissa ja Ming Contemporary Art Museumissa Shanghaissa. Teosten teemoina ovat olleet avoimen lähdekoodin teknologia ja tanssi-improvisaatio, sosiaaliset tanssit kulttuurisena tallennusjärjestelmänä, yhteisölliset luovat formaatit ja rap-musiikki kehollisena puheena.

Sonja Karoliina Aaltonen

Sonja Karoliina Aaltonen on helsinkiläinen tanssija ja esiintyjä. Parhaillaan Aaltonen opiskelee tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulussa ja keväällä 2021 hän valmistui tanssitaiteen kandidaatiksi Tukholman Taideyliopistosta. Aiemmin hän on opiskellut tanssijaksi Tampereen Konservatoriolla (2019). Työskentelyssään Aaltonen integroi performatiivisuuden teoriaa ja häntä kiinnostaa kysymys siitä, kuinka meitä ehdollistetaan? Kuinka meidän kokemuksemme itsestä, toisista ja maailmasta ovat jatkuvasti yhteiselon, kontekstin, vuorovaikutuksen ja kokemusten vaikutusten alaisina. Opintojensa aikana, Aaltonen on työskennellyt muun muassa seuraavien taiteilijoiden kanssa: Amanda Piña, Cristina Caprioli ja Salva Sanchis.

Sofia Charifi

Sofia Charifi on helsinkiläinen esiintyjä ja taiteilija. Hän on opiskellut tanssia Berliinissä ja jatkanut opintojaan Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen linjalla. Sofia toimi opintojensa aikana Taideyliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana ja on edistänyt yhdenvertaisuuteen sekä diversiteettiin liittyviä aiheita yliopistossa. Taiteellisten prosessien pohjana toimii kestävyys ja jaksaminen, yhdessä tärkeiden arvojen kiltteyden ja uteliaisuuden kanssa.

Giorgio Convertito

Giorgio Convertito on italialaissyntyinen, Helsingissä asuva tanssija ja tanssintekijä. Hän on työskennellyt tanssijana, koreografina, opettaja ja fasilitaattorina vuodesta 1996, eläen freelance tanssitaiteilijan elämää. Työssään Convertito nauttii materiaalin luomisesta esiintyessään, niin että tanssintekijän luova prosessi yhdistyy esityshetkeen. Hänelle tanssi syntyy kohonneen tietoisesta ja vastaanottavasta tilasta, jossa tanssija voi tunnistaa, identifioida ja arvostaa sen hetken ja ne elementit, joista muotoutuu.

Elias Girod

Elias Girod on helsinkiläinen tanssitaiteilija ja Prekaarit Praktiikat taiteilijaryhmän jäsen. Hän työskentelee esiintyjänä Mette Ingvartsenin teoksissa ja Tukholmassa toimivan Weld Companyn tuotannoissa. Viime aikoina Elias on tutkinut puhallinsoittajien suun koreografiaa yhdessä Linda Martikaisen ja Lauri Supposen kanssa sekä työskennellyt Veli Lehtovaaran ikimetsää käsittelevässä teossarjassa. Joulukuussa ensi-iltaan tulee Sidney Leonin elokuvanäyttämöteos Fly, jossa Elias esiintyy Vatslav Nižinskinä. Elias on käynyt Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen ja opiskellut tanssitaiteen kandidaatiksi Tukholman taideyliopistossa. Tällä hetkellä Elias opiskelee kasvatustieteitä Helsingin yliopistossa.

Kardo Shiwan

Kardo Shiwan on esiintyvä taiteilija, joka työskentelee näyttelijänä ja tanssijana erinäisissä ympäristöissä ja kokoonpanoissa. Tällä hetkellä Kardo on kiinnostunut työskentelystä, joka sijoittuu kulttuurintutkimuksen ja ruumiillisuuden välimaastoihin ja risteyskohtiin.