Taiteilija ja ohjaaja Théo Mercierin teokset tutkivat kriittisesti antropologian, etnografian, geopolitiikan ja turismin risteymiä. Useimmat Mercierin teoksista perustuvat löydettyjen, kasattujen, yhteen liitettyjen tai muovattujen esineiden inhimillistämiselle. Hän työskentelee usein sarjoissa, muodostaen teosten yhteisöjä, jotka ryhmittyvät karkeasti nuoriin tai vanhoihin, mies- tai naispuolisiin.

Théo Mercier tuottaa ja kerää hybriditeettiä – polymorfista, polyvokaalista, moniselitteistä ja epäselvistä lähteistä tulevaa. Näin syntyy hyvin tiettyä eksotismia: transkulttuurista, transgeografista ja transtemporaalista. Liikkuessaan todellisen ja kuvitellun antropologian välillä taiteilijan lähestymistapa on kuin tutkimusmatkailijan, joka tuo tullessaan esineitä todellisista tai kuvitelluista maailmoista – kuin todisteena matkoista, jotka ovat voineet tapahtua tai olla tapahtumatta.

Steven Michel on opiskellut mimiikkaa, sirkusta, tanssia ja perkussioita. Hän aloitti opinnot brysseliläisessä P.A.R.T.S.-tanssikoulussa vuonna 2006. Michel on työskennellyt tulkitsijana koreografien, ohjaajien ja elokuvantekijöiden kuten David Zambranon, Anouk Van Dijkin ja Falk Richterin, Lukas Dhontin, Daniel Linehanin ja Maud Le Pladecin kanssa, kuten myös kuvataiteilijoiden Théo Mercier ja Sarah&Charles kanssa. Michel on tehnyt yhteistyötä belgialaiskoreografi Jan Martensin kanssa vuodesta 2012 lähtien. Vuonna 2016 hän teki sooloteoksen They Might Be Giants.

Steven Michelin tavoite on kokeilla erilaisia rooleja ja lähestymistapoja, tutkia erilaisia tavoitteita ja hämärtää erilaisten ilmaisun tapojen kuten tiede – fiktio; harmonia – kaaos; silmä – korva, analoginen – digitaalinen rajoja.

Steven Michel ja Théo Mercier palkittiin Hopeisella leijonalla vuoden 2019 Venetsian biennaalissa teoksestaan Affordable Solution for Better Living.

Affordable Solution for Better Living nähdään Kiasma-teatterissa osana Liikkeellä marraskuussa -festivaalin ohjelmaa lauantaina 2.11.2019 klo 18 ja sunnuntaina 3.11.2019 klo 15.