Liikkeellä marraskuussa -festivaali kutsuu Angela Schubotin ja Jared Gradingerin marraskuussa Helsinkiin residenssiin, jota tukee Goethe-Institut Finnland ja Saksan ulkoministeriö. Residenssin aikana Schubot ja Gradinger työstävät projektia, joka on osa festivaalin kahden seuraavan vuoden ohjelmistoa.

Angela Schubot on tanssija, taiteilija, koreografi, tutkija ja kehoterapeutti-parantaja. Hänen juurensa ovat Perussa sekä Kanadassa ja tällä hetkellä hän asuu Berliinissä. Jared Gradinger on koreografi, taiteilija, esiintyjä ja puutarhuri. Hän syntyi Yhdysvalloissa ja on asunut Berliinissä vuodesta 2002 asti. Schubot ja Gradinger työskentelivät ensimmäistä kertaa yhdessä vuonna 2002 Constanza Macrasin johdolla. Jo silloin he huomasivat vahvan yhteisen kiinnostuksen puhtaasti keholliseen ja samalla dynaamiseen liikekieleen. Yhdessä he alkoivat yhdistellä kehollisia harjoitteita filosofisiin ja jopa esoteerisiin ajatuksiin. Heidän yhteistyönsä painopiste oli kehon rajojen kyseenalaistaminen, jonka lähtökohtana toimi kurkotus kohti yksittäisiä identiteettejä pakenevaa ehdotonta yhteenkuuluvuuden tunnetta. Vuosien 2009 ja 2013 välillä he loivat neljä täyspitkää teosta: What they are instead of (2009), Is maybe (2012), Dying together and I hope you die soon (2013) sekä All my holes are theirs (2013).

Schubot/Gradingerin halu olla kanssakäymisessä ei-inhimillisten olentojen kanssa sekä tarve avautua ei-inhimillisen maailman ehdottomalle yhteenkuuluvuuden tunteelle ovat luoneet pohjan vahvalle immersiolle kasvien ja luonnon kanssa. Vuodesta 2017 asti he ovat luoneet esityksiä yhdessä Luonnon kanssa. Nämä teokset ovat olleet hienovaraisia pyrkimyksiä hajottaa ihminen-luonto -dikotomia sekä luoda hierarkiatonta yhteiseloa oikeiden kohtaamisten ja radikaalien kokeilujen kautta. Vuonna 2018 he loivat yhdessä teokset YEW sekä YEW:outside. Näissä duetoissa he upottivat itsensä syvälle Luontoon ja sen sisäsyntyiseen älyyn. Vuonna 2019 he jatkoivat ajatuksen soveltamista teoksessa YEW:Kids, joka tarjoaa pienille lapsille läheisiä kohtaamisia kasvien ja luonnon kanssa.