Eleanor Bauer jakaa ajankohtaista taiteellista tutkimustaan ja praktiikkaansa, joka on kehittynyt hänen väitöskirjaprojektinsa “choreo | graphy” aikana Tukholman taideyliopistossa. Hänen työskentelynsä käsittelee ajattelun luonnetta khoreíassa “yhdessä tanssimisessa” ja graphiassa “kirjoittamisessa” sekä näiden kahden välisiä hankauskohtia ja suhteita koreografisessa praktiikassa. Tapahtuma on katsaus koreografian ontologisiin, episteemisiin ja etymologisiin merkityksiin niin historiassa kuin niiden nykyaikaisiin potentiaaleihin.

Luento ja työpaja seuraavat Stoassa 2.11. nähtävää esitystä A lot of moving parts, joka pohjaa Bauerin tutkimukseen. Luennolla Bauer kertoo taiteellisen tutkimuksensa laajemmasta viitekehyksestä, kontekstista ja siihen liittyvistä ajatuksista. Työpajassa osallistujilla on mahdollisuus sukeltaa osaan Bauerin tutkimuspraktiikoista.

Eleanor Bauer

Eleanor Bauer on esiintyjä ja koreografi, joka työskentelee tanssin, kirjoittamisen ja musiikin risteämissä. Hänen työnsä on erilaisten tietämisen tapojen syvällinen synteesi. Erilaiset fyysiset, konseptuaaliset, aistilliset, älylliset, sosiaaliset, muodolliset ja tunneperäiset ymmärrykset liittyvät hänen ruumiilliseen esityksen tekemisen praktiikkaansa. Bauerin soolot, keskustelutapahtumat ja ryhmäteokset ylittävät esityskategorioita nokkelasti, huumorintajuisesti ja varmasti.

Santa Fe’stä, Yhdysvalloista kotoisin oleva Bauer suorittaa parhaillaan koreografian väitöskirjaopintoja Tukholman taideyliopistossa. Hän on tehnyt esityksiä Brysselissä GoodMove-tuotantoyhtiön kautta vuodesta 2007. Hän oli brysseliläisen Kaaitheaterin residenssitaiteilija vuosina 2013-2016. Bauer opettaa, kirjoittaa ja luo erilaisia konteksteja tiedonvaihdolle.

Bauer on tehnyt yhteistyötä muusikko-säveltäjä Chris Beckin kanssa vuodesta 2003. Hän on työskennellyt esiintyjänä mm. koregrafien Xavier Le Roy, Boris Charmatz, Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas, Trisha Brown, David Zambrano, Mette Ingvartsen ja Veli Lehtovaara kanssa. Bauer on tehnyt yhteistyötä koreografina ja esiintyjänä kuvataiteilijoiden Matthew Barney ja Every Ocean Hughes/Emily Roysdon kanssa. Hän on myös esiintynyt tai tehnyt yhteistyötä eri orkestereiden ja yhtyeiden kuten Ictus, The Knife ja Yung Lean kanssa.